Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας


 

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ», υλοποιείται για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022 δωρεάν Πρόγραμμα Ψηφιακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Μ΄αυτήν την αφορμή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Ιωάννα Κοσμοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ», πρωτοπόρο στην online εκπαίδευση, για την ευγενική δωρεά-χορηγία.

Για όγδοη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να προσφέρουμε εντελώς δωρεάν διαδικτυακή ενισχυτική διδασκαλία διευκολύνοντας τους γονείς, σε μία τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη χρονική συγκυρία.Το πρόγραμμα προσφέρει εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με ελεύθερη πρόσβαση καθημερινά για τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο.Η γενιά αυτή, οι νέοι του σήμερα, τα παιδιά μας βίωσαν και βιώνουν πολύ έντονα τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας αλλά διδαχτήκανε μία νέα πραγματικότητα, αυτή της ψηφιακής μάθησης. Ας αρπάξουμε λοιπόν την ευκαιρία που μας προσφέρεται τόσο απλόχερα και τόσο ανιδιοτελώς”, κατέληξε η Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

1. Λυσάρι: Λυμένες ασκήσεις των σχολικών βιβλίων με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη ανάπτυξη σε video lessons και pdf.

2. Διδασκαλία: Βίντεο με αναλυτική επεξήγηση της θεωρίας και της μεθοδολογίας των μαθημάτων και βίντεο με αναλυτικό και κατανοητό τρόπο προσέγγισης των λυμένων ασκήσεων και εξεταστικών θεμάτων.

3. Application «Αrnos Learn»: Ερωτήσεις και απαντήσεις με αιτιολόγηση σε όλη την ύλη των μαθημάτων, για αξιολόγηση και εξάσκηση.

4. Τετράδιο Σπουδής – Φροντιστηριακό Εγχειρίδιο (e-book για μαθητές και καθηγητές): Οδηγός για τη διδασκαλία του μαθήματος, την εξάσκηση του μαθητή και την πραγματοποίηση της online διδασκαλίας με φυσικό τρόπο. Περιέχει: Τη Θεωρία εν συντομία, Ασκήσεις Εμπέδωσης – Εμβάθυνσης, Επαναληπτικές Ασκήσεις, Θέματα Προσομοίωσης Εξετάσεων.

Οι αιτήσεις κατατίθεται μόνο ηλεκτρονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/arnos/index.php

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας στα τηλέφωνα: 2313318663 και 2313318665 (ώρες 09:00 -14:00).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!