Μήνυμα Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


Μήνυμα Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το σπουδαίο γεγονός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μια εξέχουσα στιγμή της νεότερης ιστορίας του τόπου μας που αντηχεί ηρωισμό, αυταπάρνηση και άκαμπτο πατριωτισμό. Τα μηνύματα-αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα είναι πάντα επίκαιρα και θα μας θυμίζουν ότι οι  αγώνες για Δημοκρατία, για Ελευθερία, για Παιδεία, για Αξιοπρέπεια δεν είναι ανέξοδα, αλλά έχουν μέγιστη αξία και πολλές φορές απαιτούν θυσία και αίμα.

Ας έχουμε στο νου μας ότι τα τελευταία χρόνια, συνειδητά και από συγκεκριμένους κύκλους γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της επετείου του Πολυτεχνείου με απώτερο σκοπό την ισοπέδωση των πάντων. Βολεύει στους νοσταλγούς αυτής της παραφροσύνης, καθώς με αυτή την άρνηση κάνουν πιο εύφορο το έδαφος σε φασιστικές και ολοκληρωτικές λογικές που τους έθρεψαν τόσα χρόνια.

Η ιστορία τους έκρινε.

Η κοινωνία οφείλει να μην εφησυχάζει.

Η πολιτεία να μην είναι αδρανής και να κάνει το χρέος της.

Η λήθη θα μεριμνήσει για τα υπόλοιπα.

Σαν σήμερα λοιπόν, οι φωνές των φοιτητών, των μαθητών, των χιλιάδων απλών ανθρώπων από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα έγιναν ένα ενάντια στα ανδρείκελα της Χούντας και βροντοφώναξαν για ανάσες και δημοκρατία. Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι σε αυτά τα παιδιά που μπροστά από σφαίρες και άρματα μάχης αντέταξαν τη θέλησή τους για λευτεριά και τον ηρωισμό τους. Χρέος μας να τιμούμε κάθε χρόνο την τόλμη και τη γενναιότητα αυτών των χιλιάδων ανθρώπων που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην τυραννία. Ο αγώνας τους αποτελεί πηγή έμπνευσης και περηφάνιας για εμάς και τις επόμενες γενιές.

ΑΘΑΝΑΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!