Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2022

 


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2022

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2022, που ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ, στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Δεκεμβρίου 2021. Παράλληλα, εγκρίθηκαν το τεχνικό πρόγραμμα και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Ωραιοκάστρου για το 2022.

«Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό άρτιο, νοικοκυρεμένο και ισοσκελισμένο, ο οποίος καλύπτει όλες τις πάγιες ανάγκες μας, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να κάνει πράξη όσα προγραμματίσαμε για το προσεχές - και όχι μόνο - μέλλον», τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασαββίδης.

«Παρά τα εμπόδια, με σκληρή δουλειά, προσήλωση στον στόχο και βασική μας έγνοια τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη πετύχαμε να καταρτίσουμε έναν προϋπολογισμό που να εστιάζει στην υλοποίηση και την εφαρμογή των πρωτοβουλιών μας. Οι πρωτοβουλίες αυτές αφορούν όλους τους τομείς ευθύνης μας, αλλά και όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες», πρόσθεσε ο κ. Καρασαββίδης.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, «η ορθολογική αξιοποίηση υλικών, αλλά και ανθρώπινων πόρων, το οικονομικό νοικοκύρεμα και η εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό του 2022. Ενδεικτικά αναφέρω: Ο προϋπολογισμός του 2022 ανέρχεται στα 44 εκατ ευρώ. Το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ. Είμαι αισιόδοξος ότι το νέο έτος θα μας βρει σε θέση ισχύος όσο οι συνέπειες τις πανδημίας θα εξομαλύνονται και όσο το πρόγραμμά μας θα αποκτά ολοένα και περισσότερο σάρκα και οστά», κατέληξε και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Π. Τσακίρης: «Ο προϋπολογισμός υλοποιεί έργα και πρωτοβουλίες με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης»

«Ο προϋπολογισμός του προσεχούς έτους αποτελεί τη συμπύκνωση της δουλειάς που συνεχίσαμε, αλλά και το πλάνο δράσης μας για το 2022. Απόλυτο κριτήριο στην κατάρτιση και αυτού του προϋπολογισμού είναι ένα και μοναδικό: πώς μπορούμε να κάνουμε τη ζωή των συνδημοτών μας ευκολότερη, πώς μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε», υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Ο προϋπολογισμός του 2022 επιστεγάζει τη σκληρή δουλειά που κάναμε ως τώρα και μας προετοιμάζει για ένα νέο έτος συνέχισης και εφαρμογής όσων σχεδιάσαμε. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό 44 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 14 αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα. Θεμελιώδες χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι ένας προϋπολογισμός που υλοποιεί έργα και πρωτοβουλίες με εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, πέρα από ίδιους πόρους, πηγές που ενεργά δουλέψαμε για να βρούμε, να διεκδικήσουμε και να αξιοποιήσουμε», σημείωσε ο κ. Τσακίρης και υπογράμμισε πως η διοίκηση του Δήμου δεν επαναπαύτηκε σε ήδη υπαρκτούς ίδιους πόρους, αλλά εκμεταλλεύτηκε χρηματοδοτικές δυνατότητες, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια.

«Τα συστατικά του προϋπολογισμού του 2022 αποτελούν τεκμήριο της αποφασιστικότητάς μας να εργαστούμε για έναν Δήμο Ωραιοκάστρου καλύτερο, ομορφότερο και δυνατότερο, ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες δυνατές», υπογράμμισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!