Σ. Αναστασιάδης: Να αξιοποιήσουμε όλοι τα όπλα άμυνας που έχουμε

 


Σ. Αναστασιάδης στο  Yellow radio 101.7 fm: Να αξιοποιήσουμε όλοι τα όπλα άμυνας που έχουμε

 

«Να αξιοποιήσουμε όλοι τα όπλα άμυνας που έχουμε, για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας » τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα στο Yellow radio 101.7 fm , αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας.

 

« Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παρουσιάζει σημάδια αποκλιμάκωσης, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης, ενόψει μάλιστα και της χαλάρωσης που θα επικρατήσει  τις ημέρες των γιορτών» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε,

 

«  Επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε όλοι τα όπλα άμυνας που έχουμε, ώστε να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας, αλλά και να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Και τα όπλα αυτά είναι απλά και ασφαλή»


Για την εξέλιξη των εμβολιασμών ανέφερε:
 
«Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελούσε η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, καθώς σε αυτές τις ηλικίες εντοπίζονταν οι  περισσότερες βαριές νοσήσεις και απώλειες. Είναι πολύ αισιόδοξο  το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τις ηλικιακές αυτές ομάδες, τριπλασιάστηκαν σχεδόν τα  ραντεβού»

 Αναφορικά με τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως είπε,                        « δυστυχώς βρήκαν ένα πεδίο ευνοϊκό για να κάνουν αντιπολίτευση. Η πανδημία είναι πρωτίστως θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας και δευτερευόντως πολιτικό. Είναι ένα θέμα Εθνικό – Παγκόσμιο, και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και όχι δημιουργώντας ένα νέο διχασμό Ακόμη και την  τροπολογία που αυστηροποιεί τις κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε χθες στη Βουλή»

 

 Για τη  συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε:

 

« Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μας τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μία πολύπλευρη συνεργασία με Χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και του κόλπου. Για να βρεθεί η Τουρκία απομονωμένη με την πολιτική που ακολουθεί. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Σότσι και η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι δύο Χώρες έχουν Ιστορικούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες κατά καιρούς μπορεί να πέρασαν διάφορες κρίσεις , αλλά υπάρχουν πάντα περιθώρια για  περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, η ενέργεια.  Βεβαίως η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ προσεγγίζει με πολλή προσοχή αυτές τις σχέσεις».

 

Για την ακρίβεια στην ενέργεια υπογράμμισε:

«Υπάρχει μια παγκόσμια κρίση τιμών. Απότομη αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης μετά τα lockdown. Και αυτό ανέβασε τις τιμές και τον πληθωρισμό.  Η αύξηση τιμής ενέργειας είναι αποτέλεσμα μιας βασικής στρέβλωσης που δημιουργήθηκε στην αγορά φυσικού αερίου, έχει οικονομικές και γεωπολιτικές αιτίες και επηρέασε όλες της ευρωπαϊκές χώρες.  Αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην κρίση χρέους του 2010-2011.

Για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν ανακοινωθεί μέτρα με κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, διπλασιασμό της ενίσχυσης των κοινωνικών τιμολογίων, την εξαίρεση των τελών στο φυσικό αέριο και ανάλογες αποφάσεις για το πετρέλαιο κίνησης για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες κ.α.»

https://www.youtube.com/watch?v=RPpyz5qGLbY&t=9s


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!