Αστ. Γαβότσης: Δεν προκαλείς όταν οι αρμόδιες αρχές διενεργούν ελέγχους για την οικονομική διαχείριση του δήμου.

 


Δεν προκαλείς όταν οι αρμόδιες αρχές διενεργούν ελέγχους για την οικονομική διαχείριση του δήμου.

Ναι” στο να γίνουν οι δρόμοι, “όχι” όμως να χρυσοπληρώνουμε δάνεια! Συνεχίζει τη συνήθη του τακτική ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, να απαξιώνει τις προηγούμενες διοικήσεις, να μηδενίζει το έργο τους και ταυτόχρονα να οικειοποιείται όλα όσα κληρονόμησε από την “άχρηστη” όπως χαρακτηρίζει κατά καιρούς διοίκηση Γαβότση.

Αυτή τη φορά έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα για τη λήψη δανείου 2.5 εκ. ευρώ για έργα οδοποιίας, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση του οδικού δικτύου είναι πολύ άσχημη και επιβάλλεται η λήψη του εν λόγω δανείου για την αποκατάστασή του. Όπως ισχυρίστηκε μάλιστα οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν τίποτα απολύτως για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Μάλλον λησμονεί ο κ. Τσακίρης ότι η προηγούμενη διοίκηση Γαβότση αξιοποίησε 2.600.000 ευρώ από ιδίους πόρους και 1.200.000 από την περιφέρεια για τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Γιατί ο Τσακίρης δεν κάνει τώρα το ίδιο;

Όταν ένας δήμος έχει γεμάτα ταμεία δεν δικαιολογείται να λαμβάνει δάνεια τα οποία μάλιστα θα χρυσοπληρώσει. Κληρονόμησε ένα γεμάτο ταμείο από τον Γαβότση, το οποίο ”αξιοποιεί” με λάθος τρόπο. Και αντί να χτυπήσει την πόρτα του Περιφερειάρχη και πολύ καλού του φίλου ή να απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο (άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσοι ότι είναι παιδί του κομματικού σωλήνα) βρήκε την εύκολη λύση του δανείου! Και αντί να λάβει σοβαρά υπόψιν του τη χθεσινή καταψήφιση του δανείου από την αντιπολίτευση, έρχεται σήμερα με επιστολή του να κατηγορήσει τους δημοτικούς συμβούλους που το καταψήφισαν και να τους καταλογίσει ευθύνες.

Καταλογίζει ευθύνες σε αυτούς που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους. Σε αυτούς που δεν λένε “όχι” σε έργα αλλά λένε “όχι” σε ένα δάνειο, το οποίο θα χρυσοπληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες! Ποιος νοιάζεται κε Τσακίρη πραγματικά για τον τόπο; Σίγουρα όχι εσείς! Δεν νοιάζομαι όταν ξοδεύω αλόγιστα ποσά και προσκαλώ φίρμες από τα μπουζούκια. Νοιάζομαι όταν προσπαθώ να βρω τρόπους να λύσω προβλήματα και να βελτιώσω τις υποδομές του δήμου μου. Η εύκολη λύση είναι ο δανεισμός κε Τσακίρη.

Υ.Γ1 Μάλλον δεν έχετε σκοπό να διεκδικήσετε με αξιώσεις εκ νέου την καρέκλα του δημάρχου και με ελαφρά την καρδία αποφασίζετε δάνεια και μελλοντικά χρέη!

Υ.Γ2 Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που άλλαξε 3 παρατάξεις μέχρι να καταλήξει στον Τσακίρη ας φροντίσει να αποδείξει στις αρμόδιες αρχές που διενεργούν επισταμένους ελέγχους ότι η οικονομική διαχείριση του δήμου την οποία ανέλαβε είναι χρηστή και ας μην προσπαθεί να πετάξει λάσπη κατά την προσφιλή του τακτική.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!