Κ. Μάλαμα : Τσουνάμι καταγγελιών για αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος στη Χαλκιδική.



Κ. Μάλαμα : Τσουνάμι καταγγελιών για αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος στη Χαλκιδική. 


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες πολιτών στη Χαλκιδική για ασυδοσία, υπέρογκες χρεώσεις κι αισχροκέρδεια στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος. Στοιχειοθετημένες καταγγελίες για ανεδαφικές χρεώσεις με τεράστια ποσά από εταιρίες - παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος καταφτάνουν η μία πίσω από την άλλη. Τελευταίο “θύμα” της ασυδοσίας αυτής τουριστική κατοικία στη Βουρβουρού, η οποία καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ το οκτάμηνο για κατανάλωση ρεύματος, κατανάλωση η οποία εμφανίζεται τετραπλάσια από πέρσι. Παρά τις οχλήσεις του πολίτη και τις καταγγελίες του για αδικαιολόγητα “φουσκωμένο” λογαριασμό κανένας αρμόδιος, ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ, ούτε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ασχολούνται με το πρόβλημα. 

Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα και να αναγνωρίσει άμεσα τις ευθύνες τις για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση με την ενέργεια φέτος. Οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν τις ημέρες που τα τηλέφωνά τους δεχόντουσαν δεκάδες κλήσεις ημερησίως, με τις ευλογίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για αλλαγή παρόχου και με υποσχέσεις για εκπτώσεις. Τελικά το μόνο που έμεινε από όλο αυτό ήταν η διάλυση της ΔΕΗ, η εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, η εκτόξευση των τιμών κι η κατάρρευση του δικτύου το καλοκαίρι. Τώρα καλούνται πολίτες κι επιχειρήσεις να πληρώσουν και τα “σπασμένα” της πολιτικής αυτής. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Καλούμε τους πολίτες της Χαλκιδικής να συνεχίσουν να μας καταγγέλουν τα προβλήματα τους με τους παρόχους ενέργειες κι εμείς δεσμευόμαστε να τα δημοσιοποιούμε όλα, ώστε να κινητοποιηθούν επιτέλους οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και να ελέγξουν την αισχροκέρδεια της αγοράς ενέργειας. Όσο για την κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια, αυτή θα κριθεί από τους πολίτες πολύ αυστηρά.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!