Ενημερωτική Εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


Ενημερωτική Εκδήλωση για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Τα κρίσιμα και καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, με αιχμή το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, τίθεται στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια του Τμήματος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 10.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

            Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημερωτικής εκδήλωσης θα αναλυθούν διεξοδικά οι αιτίες και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο φυσικό περιβάλλον και στα οικοσυστήματα, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ακραία καιρικά φαινόμενα, κ.ά, ενώ θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών του φαινομένου, για την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

            Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παράλληλα και ο απολογισμός των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο ''Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

            Την ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχει και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, θα παρακολουθήσουν μαθητές της Γ΄ τάξης του Α΄ Γυμνασίου Ευόσμου, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης σε  live streaming από το κανάλι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 - 10:15

Προσέλευση

 

10:15 – 10:30

Χαιρετισμός Δημάρχου

Δήμαρχος,

κ. Κ. Μανδαλιανός

10:30 – 10:45

Περιβαλλοντικές Δράσεις Δήμου

κα. Β. Καζαντζίδου,

Προϊσταμένη Τμ. Περιβάλλοντος &

Ποιότητας Ζωής

10:45– 11:00

Κλιματική ή Πλανητική Αλλαγή

κα. Ε. Ιωαννίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία, 2ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας

11:00– 11:15

Κλιματική Αλλαγή

κα. Β. Ιππέκη,

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης

11:15– 11:30

Διάλειμμα

 

11:30– 12:30

Κλιματική Αλλαγή

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου

12.30 – 13.00

Ερωτήσεις - Συμπεράσματα

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!