Ανασκόπηση έτους 2021 στον Δήμο Παύλου Μελά

 


Ανασκόπηση έτους 2021 στον Δήμο Παύλου Μελά

Το 2021 πέρασε πλέον στην ιστορία και σας παρουσιάζουμε τα γεγονότα και τα δρώμενα που σημάδεψαν τον Δήμο Παύλου Μελά, μέσα από επιλεγμένες αναρτήσεις της επίσημης ιστοσελίδας www.pavlosmelas.gr

https://pavlosmelas.gr/anaskopisi_pavlosmelas_2021/

Η πανδημία που σφράγισε το 2021 επέφερε αλλαγές στο σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε για δεύτερη χρονιά την ετοιμότητα των δήμων στις έκτακτες καταστάσεις της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Οι Δομές Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, ως ναυαρχίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Παύλου Μελά υλοποίησαν προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας παροχής υγείας, με στόχο την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Το 2021 είναι σίγουρα συνυφασμένο στον τόπο μας, με τη νέα εποχή που σηματοδότησαν για το υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας, η έγκριση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το κτήριο Α2 και κυρίως, η επίσημη έναρξη των εργασιών ανάπλασης στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, τις τελευταίες 30 εργάσιμες ημέρες του έτους. 

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2021, δόθηκε λύση μετά από 40 χρόνια για τα αυθαίρετα των Μετεώρων Πολίχνης, με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ψηφίστηκε στη Βουλή, σχετικά με τη μεταβίβαση σε πολίτες, έναντι τιμήματος και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, υπολειπόμενων δημοτικών εκτάσεων του δήμου Παύλου Μελά.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε, έκλεισαν οριστικά υποθέσεις που απασχολούσαν τους συμπολίτες μας για δεκαετίες: οι κατεδαφίσεις του αυθαίρετου κτηρίου της Καραολή και Δημητρίου στη Σταυρούπολη, δίπλα στο Δημαρχείο και του πρώην κέντρου διασκέδασης «ΚΑΝ ΚΑΝ» στα Μετέωρα καθώς και η αποξήλωση των πυλώνων ρεύματος που υπήρχαν στην Πολίχνη από το 1952!

Ήταν όμως και μια δημιουργική χρονιά για τις Τεχνικές Υπηρεσίες, με παρεμβάσεις καθοριστικές για το παρόν και το μέλλον του δήμου Παύλου Μελά, όπως τα ολοκληρωμένα έργα (η Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Ευκαρπίας, το βιοκλιματικό 7ο Νηπιαγωγείο της Ευκαρπίας με δωρεά της κυρίας Αναστασίας Λαδένη, το ιστορικό πέτρινο σχολείο της Πολίχνης που αναβαθμίστηκε ενεργειακά, τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης και των Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας,  στα οποία τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας τελευταίας τεχνολογίας, κ.α.) και τα συνεχιζόμενα και νέα, έτσι όπως αποτυπώθηκαν στο τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα των 26 εκατομμυρίων ευρώ (προσθήκη ορόφου στο 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας, βρεφονηπιακός σταθμός «Ουράνιο Τόξο», πρότυπη παιδική χαρά – δημιουργικός παιδότοπος στην Ευκαρπία, η ανάπλαση του οδικού άξονα Ευγενίου Τραπεζούντος – Αγνώστου Στρατιώτη, κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Πολίχνης, ταρτάν στίβου στο γήπεδο Σταυρούπολης, Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στην Άνω Ηλιούπολη, αναβάθμιση ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ σε όλες τις δημοτικές ενότητες με τη στήριξη της ΜΕ Θεσσαλονίκης, κ.α.).

Στα σημαντικότερα επιτεύγματα συγκαταλέγονται επίσης οι επιτυχίες που αφορούν στην ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του δήμου Παύλου Μελά, μεταξύ των οποίων η έκδοση ΦΕΚ για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης, το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η υπογραφή σύμβασης για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά.

Το 2021, αποχαιρετήσαμε στον δήμο Παύλου Μελά, τον μεγάλο ευεργέτη και δωρητή Λεωνίδα Παπαγεωργίου ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 89 χρόνων. Μαζί με τον αδελφό του Νικόλαο ανέλαβαν την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μιας νοσοκομειακής μονάδας – κόσμημα, χωροθετημένης στον δυτικό τομέα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, αναβαθμίζοντας την υγεία στη Θεσσαλονίκη.

Στις 18 Οκτωβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη», ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη με την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η Απόφαση ήρθε ως συνέχεια των αντίστοιχων θετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

Στις 12 Νοεμβρίου 2021, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εμβληματικού Δημάρχου Σταυρούπολης Χρήστου Τσακίρη, στο Κέντρο Πολιτισμού που φέρει το όνομά του.

Έτσι αποτυπώνεται η Ανασκόπηση του 2021 για τις Δημοτικές Ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, μέσα από τις αναρτήσεις της επικαιρότητας στη σελίδα www.pavlosmelas.gr  και στο facebook του δήμου Παύλου Μελά.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας συνεχίζεται το 2022 και ταυτόχρονα με τις ευχές μας για υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο εκφράζουμε τις δημόσιες ευχαριστίες μας στα Μέσα Ενημέρωσης, που με σεβασμό, αξιοπιστία και μοναδικό επαγγελματισμό προέβαλαν τα θέματα του Δήμου Παύλου Μελά.

η συνέχεια ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!