Αν. Πολυχρονίδης: Περί Τεχνικού Προγράμματος, Προϋπολογισμού και μείωσης δημοτικών τελών έτους 2022!

 


Περί Τεχνικού Προγράμματος, Προϋπολογισμού και μείωσης δημοτικών τελών έτους 2022!

Μετά την πίεση των ημερών και στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις μας στα τελευταία δύο Δημοτικά Συμβούλια στις 27/12/2021!

Παρόλο που κυριολεκτικά καλεστήκαμε παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων να μελετήσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, τον Προϋπολογισμό και το σχέδιο Δράσης του δήμου μας για το 2022,

όχι μόνο το πράξαμε αλλά καταθέσαμε και τις κάτωθι προτάσεις μας!

Επί του Τεχνικού Προγράμματος του 2022:

Στηρίξαμε τις προτάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δ.Ωραιοκάστρου.

Δώσαμε άμεση προτεραιότητα στην :

-Κατασκευή δικτύου ομβρίων σε Ωραιόκαστρο, Ν.Φιλαδέλφεια και Μελισσοχώρι !     

Υπάρχει αίτημα με υπογραφές 115 κατοίκων του Ωραιοκάστρου για τις οδούς: Μαρτίου,Δημαρχείο,Κομνηνών,Αλ.Υψηλάντη,Μούζενας και Γαβρά από το 2016!

-Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Γαλήνη!

 Ενός κόμβου η μελέτη του οποίου ολοκληρώθηκε μαζί με τον κυκλικό κόμβο της Λητής επί των ημερών μας το 2014 και μετά τις παρατηρήσεις από την Περιφέρεια περιμένει από το 2018 την δημοπράτηση του. Μέχρι να γίνει, καθημερινά θα γινόμαστε μάρτυρες ατυχημάτων με ανθρώπινα θύματα στον συγκεκριμένο κόμβο-καρμανιόλα (Άλσους-Θεσσαλονίκης-Χρυσανθέμων)!

-Τοποθέτηση δύο πτυσσόμενων διαχωριστικών στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γηπέδου στο Κονταξοπούλειο, ούτως ώστε να αυξηθεί επί τρία ο χώρος και ο χρόνος χρήσης του κλειστού από τις ομάδες και τις ακαδημίες τους (σημείο έντονης αντιπαράθεσης των σωματείων)!

-Κατασκευή γηπέδου 5x5 στο Παλαιόκαστρο ούτως ώστε να εξυπηρετούνται επιτέλους οι ακαδημίες των ομάδων και όχι μόνον!

-Τοποθέτηση επιτέλους του σκεπάστρου στην κερκίδα και ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου !

Με αυτά τα δεδομένα και με την πεποίθηση ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν οι συμπολίτες μας έως  την παραμονή των επόμενων δημοτικών εκλογών για να δουν την υλοποίηση αυτών των βασικών αλλά όχι υψηλού κόστους έργων, ψηφίσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022!

Σχετικά με τον Προϋπολογισμό είχαμε πλειοψηφικά τις ενστάσεις μας όσον αφορά:

-τις προτεραιότητες που βάζει,

-τις δυνατότητες υλοποίησης του,

-την καθυστέρηση της κατάθεσης του καθώς και την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε -δόθηκε παραμονές Χριστουγέννων και έπρεπε να ψηφισθεί την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, προφανώς επειδή έτσι ταίριαζε στο χρονοδιάγραμμα διακοπών των διοικούντων!

Πως αλλιώς μπορεί να το ερμηνεύσει κανείς γνωρίζοντας ότι από την αρχή του εκάστοτε έτους ξέρεις ότι πρέπει να συντάξεις εγκαίρως τον προϋπολογισμό σου και απασχολείς ως Δήμαρχος ουκ ολίγους Συμβούλους που βαρύνουν τον δημοτικό κορβανά με 105.000 Ευρώ ετησίως!

Μόνον λοιπόν ''καλοκουρδισμένος'' δεν είναι ο μηχανισμός της Διοίκησης!

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε :

-Την αδυναμία υλοποίησης Ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που θα δώσει επιτέλους λύση στην σύνδεση του κέντρου με όλες τις Κοινότητες καθώς και την αδυναμία

-εκτέλεσης πολλών κονδυλίων του προηγούμενου προϋπολογισμού(ποσοστά εκτέλεσης 1-20%).

-Την έλλειψη οικονομικής πρόβλεψης για μία στέγη Πολιτισμού στο Ωραιόκαστρο και της

-μείωσης του ενεργειακού κόστους & ουσιαστικής αναβάθμισης του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος του Δ. Ωραιοκάστρου, τότε η μη ψήφιση του Προϋπολογισμού επιβάλλεται!  

Τέλος, συναισθανόμενοι την δεινή θέση των συμπολιτών μας και των επαγγελματιών -λόγω των τεραστίων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ζητήσαμε από την διοίκηση να μειώσει τα δημοτικά τέλη εφ΄όσον και το αποθεματικό των ανταποδοτικών τελών αγγίζει τα 4 εκ ευρώ.

 Για αυτή μας την πρόταση κατηγορηθήκαμε ως ''λαϊκιστές'' !

Τα συμπεράσματα δικά σας! Καλή Φώτιση και Χρόνια Πολλά!


Ανέστης Πολυχρονίδης, Επικ. Δημ.Παράταξης ''Συνεργασία Τώρα'' 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!