ΕΛ.ΑΣ.: 30 προσαγωγές και 27 συλλήψεις απο την χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας

 


Μεσημβρινές ώρες σήμερα (15-01-2022), στην πλατεία Καμάρας, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την εκκένωση υπό κατάληψη χώρων του ΑΠΘ.

Εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα (4) άτομα, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Μετά το πέρας της πορείας, στο ύψος της πλατείας Καμάρας, ομάδα ατόμων αναίτια και απρόκλητα προέβη στη ρίψη αντικειμένων (πέτρες κ.λπ.) και βομβών μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Η άμεση αντίδραση των αστυνομικών απέτρεψε περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνολικά προσήχθησαν τριάντα (30) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα είκοσι επτά (27) (συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών), ενώ σημειώνεται ότι μία εκ των συλλήψεων αφορά σε ρίψη αυτοσχέδιου εμπρηστικού – εκρηκτικού μηχανισμού (αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα).

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!