Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου

 


Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου

 

Στο επίκεντρο η πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος άνωθεν του Περιφερειακού

 

            Με επίκεντρο τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στο μέτωπο της εγκληματικότητας και με αιχμή την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 18 Ιανουαρίου), στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υπουργού στη Θεσσαλονίκη.

           


Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Γεν. Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα και του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ζήτησε από τον Υπουργό την ενεργή στήριξή του προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας που παρουσιάζονται σε έξαρση, ιδιαίτερα στη δημοτική κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού και στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού. Ο κ. Μανδαλιανός ζήτησε να δοθούν ριζικές λύσεις στα ζητήματα αστυνόμευσης του δήμου, με αύξηση του προσωπικού, και των περιπολιών, ενώ τόνισε την ανάγκη της ενίσχυσης του στόλου του τοπικού αστυνομικού τμήματος με περισσότερα περιπολικά, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε έναν Δήμο με τεράστιους ρυθμούς πληθυσμιακής ανάπτυξης, που ξεπερνά τους 150.000 κατοίκους.

            Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως δεν είναι η τυχαία η επιλογή να επισκεφθεί το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να δει από “πρώτο χέρι” τα προβλήματα, εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει άμεσα λύσεις, ενισχύοντας το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο και επισκέφτηκε μετά το πέρας της συνάντησης. Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε πως είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η αναβάθμιση των υποδομών του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου, ενώ ζήτησε τη συμβολή της δημοτικής αρχής προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

            Ο Υπουργός ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία, παρά το ότι έχει επιφορτιστεί όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας με πολλαπλές αρμοδιότητες και ελέγχους, έχει να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο, το οποίο αποτυπώνεται στη μείωση κατά 25% των δεικτών εγκληματικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα, με την υλοποίηση του προγράμματος εκτεταμένης ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, θα απεμπλακεί ένας σημαντικός αριθμός Αστυνομικών από γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να αξιοποιηθούν στην προσπάθεια καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

            Ιδιαίτερα συμβολική και ενδεικτική του κομβικού ρόλου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, χαρακτήρισε την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, η παρουσία της  πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για πρώτη φορά στον Δήμο, αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της κυβέρνησης για την περιοχή, αλλά και τη βούλησή της να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

Πρόταση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος άνωθεν του Περιφερειακού

 

            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατέθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την πρόταση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου αστυνομικού τμήματος στο Δήμο, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει δημοτική έκταση στην περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, σε ανταλλαγή με το υπάρχον κτίριο που στεγάζεται σήμερα το αστυνομικό τμήμα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας της ΕΛΑΣ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, σύγχρονου και άρτιου Αστυνομικού Τμήματος.

            Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την πρόταση, τονίζοντας πως θα πρέπει άμεσα να τεθεί στο τραπέζι, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες και να δρομολογηθεί η υλοποίηση της.

 

            Στη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Νέστορας Λαφαζανίδης, Γιώργος Σταυρίδης, Χρήστος Ταξίδης, Κωνσταντίνος Σωτηράκης, Χρήστος Δεμερτζής, Αθηνά Παμπουκίδου και Όλγα Αθανασιάδου, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τα προβλήματα παραβατικότητας στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!