Π.Ο.Π.Σ. (1972-2022) 50 χρόνια πορείας και προσφοράς – η επετειακή κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως Νάουσας

 


Π.Ο.Π.Σ. (1972-2022) 50 χρόνια πορείας και προσφοράς – η επετειακή κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως Νάουσας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων πραγματοποίησε την  Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 την καθιερωμένη κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, στο πλαίσιο ειδικής ανοιχτής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Σ. με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της,  η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως, κατόπιν πρόσκλησης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας και στο πλαίσιο των εξωστρεφών πρωτοβουλιών της Π.Ο.Π.Σ.

Στην ξεχωριστή αυτή συνεδρίαση, συμμετείχαν και οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελλάδας, κ. Αριστείδης Χρυσόπουλος, και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, κ. Αντώνιος Οραήλογλου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στις άριστες σχέσεις και την κοινή απόφαση των τριών Ομοσπονδιών να συμπορευθούν στη διεκδίκηση κοινών στόχων και οραμάτων, μέσα από τη σύμπραξη και την αδελφοποίησή τους. Στο ίδιο πλαίσιο, η Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ., κα. Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου, έκανε ειδική αναφορά στη σχετική απόφαση της Π.Ο.Π.Σ., από το 2016, για αδελφοποιήσεις με θεσμοθετημένα όργανα του Προσφυγικού Ελληνισμού και στις προγραμματιζόμενες κοινές δράσεις των τριών Ομοσπονδιών.

Η Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ.  αναφέρθηκε στην προσφορά και τη συμβολή της ιστορικότερης  Ομοσπονδίας του Ποντιακού Ελληνισμού όλα αυτά τα χρόνια, σε θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της Ιστορίας, στη διατήρηση του Πολιτισμού και στους αγώνες για τη Διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των .Ελλήνων της καθ'ημάς Αναταλής. Στη συνέχεια, η κα. Χριστίνα Σαχινίδου-Τσαρτσίδου, ευχαρίστησε τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας για τη θερμή φιλοξενία τους και ιδιαίτερα για την ξενάγηση στον ιερό χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως Νάουσας, που φιλοξενεί τα ιστορικά κειμήλια που διασώθηκαν από την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως Πόντου.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. κ.κ. Παντελεήμωνος.

Στην εκδήλωση, όπου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας, παραβρέθηκε πλήθος επωνύμων και εκπροσώπων φορέων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος (ο οποίος ήταν και ο τυχερός της ημέρας, κερδίζοντας το φλουρί), οι βουλευτές Ημαθίας, κ.κ. Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Άγγελος Τόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, κα. Στεφανία Τανιμανίδου, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δέλτα, κ. Γεώργιος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά, κ. Γεώργιος Τανιμανίδης. Επίσης, την Επιστημονική Επιτροπή της Π.Ο.Π.Σ. εκπροσώπησαν ο οικονομολόγος, κ. Σπύρος Ιγνατιάδης, ο σύμβουλος επιχειρήσεων, κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, και ο νομικός, κ. Απόστολος Αποστόλου.

Ως οικοδεσπότες, εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, που ξεχώρισαν για την θερμή φιλοξενία και την ενεργό συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, κ. Φώτης Φανιάδης,  ο Αντιπρόεδρος, κ. Γεώργιος Φειδάντσης,, η Γενική Γραμματέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, κα. Τζωρτζίνα Αθανασίου,, η Έφορος Ιματιοθήκης, κα. Ρένα Αλατσίδου,, καθώς και ο κ. Χαράλαμπος Φανιάδης, Εθελοντής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως και Κοινοτικός Σύμβουλος Νάουσας.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ο.Π.Σ.







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!