Ας αθληθούμε με τα προγράμματα της ''υπόγειας διάβασης'' και ''Άθλησης για Όλους 2022'' του Δήμου Παύλου Μελά

 


Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η Διεύθυνση Αθλητισμού - Πολιτισμού - Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) 2022.

Προγράμματα Άθλησης για Όλους σημαίνουν κίνηση, παιχνίδι, άσκηση, συντελούν στη βελτίωση της υγείας, στην καλύτερη ποιότητα ζωής, στην κοινωνικοποίηση των ατόμων και αφορούν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και ικανότητα.

Στη φετινή περίοδο θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Tennis, Μουσικοκινητική Αγωγή, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Cheerleading (αθλητικός ομαδικός χορός), Kids Aerobic, Παραδοσιακοί χοροί, Μοντέρνος χορός, Μπαλέτο, Ρυθμική, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη, Ορθοσωμική, Ορθοσωμική – βαράκια, Ορθοσωμική – κοντάρια, Ορθοσωμική για την τρίτη ηλικία, Θεραπευτική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, Ενδυνάμωση, Zumba, Pilates, Aerobic, Yoga, Body Balance, Tabata, Abs & Hips, Κοιλιακοί Ραχιαίοι, Streching, Cross Training, Dance Aerobic, Functional Training, Total Body, Ping – Pong, Tae Kwon Do, Στίβος, διάφορα τμήματα για την τρίτη ηλικία, τμήματα ΑμεΑ, καθώς και τμήματα, όπου ομάδες πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συγκεκριμένους χώρους για άθληση.

Ας αθληθούμε!


Έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων άθλησης του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην Υπόγεια Διάβαση 
της οδού Λαγκαδά

Τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία από τον COVID-19, ξεκίνησαν στον Δήμο Παύλου Μελά, τα προγράμματα άθλησης που υλοποιούνται στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης, στην Οδό Λαγκαδά 223 και Καλαβρύτων, στη Σταυρούπολη.

Το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ σας περιμένει να συμμετέχετε καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 21:30 και το Σάββατο από τις 08:30 π.μ. έως τις 14:30.

Υπάρχει δυνατότητα άθλησης:

στην Αίθουσα των Βαρών, με τη δυνατότητα συμμετοχής έως 12 άτομα / ώρα (ισχύει για τους αθλούμενους άνω των 18 ετών και για τους εφήβους από 15 έως 18 ετών -γεννημένοι του 2005 και μεγαλύτεροι - με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα)

και

σε προγράμματα αίθουσας με δυνατότητα συμμετοχής έως 10 άτομα / τμήμα.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικών εγγραφών μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά για την αίθουσα με τα βάρη της υπόγειας διάβασης στη νέα web πλατφόρμα του δήμου

https://demos365pavlosmelas.intellisoft.gr/

Ας αθληθούμε!

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Επισκεφθείτε το χώρο άθλησης που επιθυμείτε, την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα και διαλέξτε μαζί με τη γυμνάστρια ή το γυμναστή, το πρόγραμμα που σας ταιριάζει για να συμμετέχετε. Θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 διαφορετικά προγράμματα, σε 27 κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής» το οποίο διαθέτει γήπεδο Στίβου με διαδρομές ταρτάν, για τους Υποψήφιους στρατιωτικών σχολών & ΤΕΦΑΑ.

Ας αθληθούμε με ασφάλεια!

Για την εγγραφή ενηλίκων στα προγράμματα των γυμναστήριων είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόησης σε ισχύ καθώς και πιστοποιητικού υγείας. Στα προγράμματα του τένις και των υποψηφίων σχολών και μόνο για τους ανοιχτούς χώρους, η συμμετοχή επιτρέπεται και με την επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (18 ετών και άνω). Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Παιδιά μέχρι και 3 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19. Το πιστοποιητικό υγείας είναι απαραίτητο για όλους τους αθλούμενους.

Για να μπορέσουμε όμως να γυμναζόμαστε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια το οποίο προβλέπει ότι η άσκηση στο γυμναστήριο θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

• Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο γυμναστήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

• Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.

• Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις, θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC

• Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα των προγραμμάτων 1 άτομο / 10 τ.μ. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

• 10’ παύση κάθε δραστηριότητας για απολύμανση και αερισμό του χώρου.

• Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή και πλύσιμο χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.

• Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης.

• Απαραίτητη η τοποθέτηση μεγάλης πετσέτας πριν τη χρήση των οργάνων.

• Απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας, είτε μονή μάσκα KN95, ή FFP2

Κατά τα άλλα θα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αυτά τροποποιούνται. Ειδικότερα με την έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων άθλησης σε κλειστούς χώρους, θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βάσει του ΦΕΚ 430 /Τεύχος Β΄/05-02-2022: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 , ή όπως αυτά τροποποιηθούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Λαγκαδά 221, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 3ος όροφος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310643635, 2310643963, 2313302961, -962

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ)

https://pavlosmelas.gr/athlisigiaolous_2022_pavlosmelas/

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ

https://pavlosmelas.gr/ypogeia-programmataathlitismou_feb2022/Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!