Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου φτιάχνουν τα δικά τους 8bit video games. Ξεκλειδώστε τον μαγικό κόσμο του gaming

 


Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου φτιάχνουν τα δικά τους 8bit video games

Ξεκλειδώστε τον μαγικό κόσμο του gaming  

Το πρόγραμμα NOESIS MAKER by  Robotixlab, αποτελείται από μία σειρά ανεξάρτητων εργαστηρίων με αντικείμενο τις επιστήμες και την τεχνολογία. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις των 90 λεπτών η κάθε μια και αφορά σε 2 ηλικιακές ομάδες: μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού και μαθητές Α’ – Γ’ Γυμνασίου.

Video Game Design


Η θεματική αυτή βάζει τους συμμετέχοντες από την “πίσω πλευρά της κουρτίνας” και τους αποκαλύπτει τη λογική, τους κανόνες, τα μαθηματικά και τους αλγόριθμους απλών video games.

Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά γνωρίζουν την άλλη πλευρά των video games και από απλοί χρήστες γίνονται οι κατασκευαστές των δικών τους παιχνιδιών αναπτύσσοντας τη λογική, τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, στη γλώσσα των υπολογιστών, διευρύνοντας τη φαντασία και την συνδυαστική τους ικανότητα .

Διάδραση & Δημιουργικότητα

Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά αναλύουν τα video games και τα γνωρίζουν βιωματικά παίζοντας με μια νέα σχετικά κατηγορία, αυτή των διαδραστικών games. Των παιχνιδιών δηλαδή στα οποία συμμετέχει κανείς με όλο του το σώμα.

Μετά διδάσκονται τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε στη δεύτερη και τρίτη συνάντηση να δημιουργήσουν το δικό τους video game.

Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα ακολουθεί την ίδια γενική δομή, αλλά χρησιμοποιεί διαφορετικά εργαλεία (hardware/software), ώστε να κατασκευάσει ένα πιο εξελιγμένο παιχνίδι.

Τα εργαστήρια Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίων: Σάββατο 26/2, 12/3, 19/3/2022
Ώρα: 11.30-13.00 για μαθητές Δ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Ώρα: 13.30-15.00 για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στα τμήματα όλων των θεματικών καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες:

https://www.noesis.edu.gr/robotixlab-february-2022/

Δείτε το video:

https://www.youtube.com/watch?v=smu5fo1boJk

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!