Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Παύλου Μελά και Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ την Πέμπτη 3/3 στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης

 


Προσφέρουμε αίμα, χαρίζουμε ζωή!

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 3/3, ώρες 9.00-13.00 στη Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης και πιο συγκεκριμένα στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12, 1ος όροφος.

Μία ακόμη σημαντική αιμοδοσία από τις Δομές Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά με στόχο τη στήριξη ατόμων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, καθώς και ατόμων τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την COVID -19.

Για την ασφάλεια των αιμοδοτών και εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι αιμοδότες μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310 683254, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 14:00.

Οι αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ και να φορούν μάσκα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, με δήλωσή της καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την αιμοδοσία του δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το ΑΧΕΠΑ, τονίζοντας τα εξής:

«Διανύουμε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπου εκτός των υπολοίπων δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας τα αποθέματα αίματος στις αιμοδοσίες έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό. Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με το επιδημικό κύμα που προκαλεί η μετάλλαξη Omicron, έχοντας αποκλείσει μεγάλο αριθμό αιμοδοτών από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων, αλλά και από τις εξωνοσοκομειακές αιμοδοσίες που διοργανώνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς. Η σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι αδιαπραγμάτευτη και η σημασία της πρέπει να κατανοηθεί από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού ώστε όλοι, εφόσον πληρούμε τις προϋποθέσεις, να μπορούμε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά και να νιώσουμε ασφαλείς σε δική μας δύσκολη στιγμή. Όσοι μπορούν και επιθυμούν να στηρίξουν συνανθρώπους μας μέσω αυτής της προσπάθειας, μπορούν να απευθύνονται στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Παύλου Μελά.

Έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη, θέτουμε ως προτεραιότητα τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών σε χώρους ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους, με στόχο να διαμορφωθεί μία διαδικασία απλή, αλλά και ευχάριστη, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!