Δ. Παύλου Μελά: 7 καινούργια απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα στην καθαριότητα και στην καθημερινότητα

 


Με επτά νέα οχήματα τελευταίας τεχνολογίας ενισχύθηκε ο ‘’στόλος’’ του Δήμου Παύλου Μελά, με συνολική δαπάνη 419.680 ευρώ από χρηματοδοτήσεις εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος συντήρησης οχημάτων, καθαριότητας & ανακύκλωσης Δημήτρης Αθάνατος επιθεώρησαν τα καινούργια οχήματα που εκσυγχρονίζουν τον μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου και θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες καθαριότητας και καθημερινότητας – άμεσης επέμβασης στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.


Για την αναβάθμιση της αποκομιδής των απορριμμάτων αποκτήθηκαν 
δύο (2) απορριμματοφόρα οχήματα DAF μέσω του προγράμματος «παρέμβαση για ‘’καθαρές’’ μεταφορές στον Δήμο Παύλου Μελά», πράξη που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με την υπ. αριθμ 2808/2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Για τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Άμεσης Επέμβασης – Καθημερινότητας, αποκτήθηκαν τρία (3) ημιφορτηγα (pick up) διευρυμένης (ημίδιπλης) καμπίνας, ανοιχτής καρότσας, 4Χ4, NISSAN NAVARA KC PRO και δύο (2) επαγγελματικά κλειστά (Van) φορτηγά οχήματα, 4Χ2, μικτού φορτίου έως 3.500 Kg έκαστο, από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των συνεργείων (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, οικοδόμοι) του Δήμου Παύλου Μελά.

«Η προμήθεια των επτά νέων οχημάτων με την αξιοποίηση των εγχώριων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, θα ενισχύσει σημαντικά το δύσκολο καθημερινό έργο των δημοτικών υπηρεσιών να επιλύσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στις γειτονιές μας. Επίσης, ανανεώνουμε τον στόλο των απορριμματοφόρων με εξοπλισμό που μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης και ταυτόχρονα βοηθά τους εργαζόμενους της καθαριότητας να παρέχουν αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους κατοίκους του Δήμου Παύλου Μελά και να κάνουν με περισσότερη ασφάλεια την καθημερινή τους εργασία», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Τα καινούργια οχήματα που εντάχθηκαν στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Παύλου Μελά είναι οικολογικής αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, καλύπτουν τα όρια εκπομπών καυσαερίων, όπως αυτά καθορίζονται από την ισχύουσα Κοινοτική Oδηγία Euro 6 και πληρούν τους όρους κατασκευής και ασφάλειας του ισχύοντος νομικού πλαισίου. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!