Σάββας Αναστασιάδης: Συνεχής στήριξη σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ

 

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που πήρε μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τον Αύγουστο του 2021 και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ανάλογα μέτρα όπου χρειάζεται», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow 101.7 και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσακίρη.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι το κύμα ανατιμήσεων είναι διεθνές πρόβλημα και πρόσθεσε: «Πήραμε μόνιμα μέτρα όπως η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκετές δράσεις μέσω του ΟΑΕΔ για αύξηση θέσεων εργασίας και βραχυπρόθεσμα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων κυρίως της ηλεκτρικής ενέργειας. Συνολικά τα δύο χρόνια 2020 – 2021 έχουν δοθεί γύρω στα 44 δις για να στηριχθεί συνολικά η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα, που ήταν και η τρίτη καλύτερη επιδότηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτά να προσθέσουμε τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα».

Σε ερώτηση για  τη σύμβαση για το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που εγκρίθηκε από τη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει «παρών», ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Περί όνου σκιάς η συζήτηση. Είχε γίνει η ίδια συζήτηση και το 1992 με το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αν θα είχε τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού ή Δημοσίου Φορέα. Αυτή η διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στη λογική του όχι σε όλα. Φαίνεται καθαρά από την αντιπολιτευτική του παρουσία στη Βουλή  ότι η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο κούφια λόγια. Θα έπρεπε τα θέματα μείζονος σημασίας να βρίσκουν όλο το πολιτικό σύστημα σύμφωνο. Το 2018 διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο με το Ίδρυμα Νιάρχος κι εμείς τότε συμφωνήσαμε. Τι άλλαξε τώρα;».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας οδεύουν προς το τέλος τους.«Η πορεία της πανδημίας παραμένει σταθερή στη χώρα μας. Η πίεση υπάρχει ακόμη στο σύστημα Υγείας αποκλιμακώνεται όμως στις ΜΕΘ. Η κυβέρνηση συμβουλεύεται τους ειδικούς και προχωρά σταδιακά στη χαλάρωση των μέτρων. Είμαι αισιόδοξος ότι οδηγούμαστε στο τέλος αυτής της ιστορίας, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης».

Τέλος σχετικά με το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η κυβέρνηση μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να βάλουμε τέρμα σε αυτήν την κατάσταση», τόνισε.

 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!