Πρόταση για μετονομασία οδού σε Αλκιβιάδη Καμπανού φέρνει στο ΔΣ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντ. Τσακίρης

 


Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , στην οποία αναφέρεται σχετικά:

Την πρότασή μου για μετονομασία της Οδού Σταδίου σε Αλκιβιάδη Καμπανού πρόκειται να καταθέσω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου προς τιμή του αδικοχαμένου Άλκη ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα από αδίστακτα πρόσωπα με κίνητρο το οπαδικό μίσος.

Είναι συγκλονιστικό το πόσο μικρή αξία δίνουν ορισμένοι στην ανθρώπινη ζωή και πόσο μεγάλη αντίστοιχα αξία δίνουν στην δια της βίας υπεράσπιση της μίας ή της άλλης προτίμησής τους.
Καμία διαχωριστική γραμμή χρώματος, ομάδας ή προσωπικής προτίμησης δεν είναι δυνατό να μπαίνει πιο πάνω από την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής.
Καμία «φανέλα» δεν δικαιολογεί το έγκλημα.
Σε μία σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία μαθαίνουμε να ζούμε αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλο σε κλίμα ειρήνης και αρμονίας παρά τις όποιες μας διαφορές.
Το οπαδικό μίσος που οδηγεί στην οπαδική βία δεν έχει σχέση με το καλοπροαίρετο πνεύμα άμιλλας του αθλητισμού και δεν μπορεί να έχει θέση ανάμεσά μας.
Κάθε πολίτης δικαιούται να ζει με την ασφαλή πεποίθηση ότι η προτίμηση της αγαπημένης του ομάδας δεν αποτελεί αιτία για να απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.
Είναι χρέος μας να βάλουμε όλοι πλάτη για να σπάσουμε αυτό το νοσηρό απόστημα για να μη χρειαστεί καμία άλλη μάνα να κλάψει τον δικό της «Άλκη».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!