Συνάντηση για τα ρατσιστικά επεισόδια στα σχολεία μεταξύ του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη

 


Καμία ανοχή στην ανεξέλεγκτη δράση φασιστικών ομάδων

στα σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

 

            Στην απερίφραστη καταδίκη των φασιστικών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου αλλά και της τραμπουκικής επίθεσης που δέχθηκε πρόσφυγας μαθητής που φοιτά στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, προέβη ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.

           


Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  και Γραμματέας της Τ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γρηγόρης Κλιγκόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”  Θανάσης Κοκονάς και Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, συζητήθηκαν εκτενώς τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στα σχολεία η ανεξέλεγκτη δράση φασιστικών ομάδων, με την καλλιέργεια κλίματος τρόμου και εκφοβισμού από άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το μαθητικό κίνημα, ενώ ζητήθηκε η λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες των επεισοδίων και να απομακρυνθούν από τη σχολική κοινότητα.

            “Καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο τραμπουκισμού, βίας και ρατσισμού στα σχολεία μας και δηλώνουμε πως θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που σκιάζουν τη μαθητική μας κοινότητα” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, υποστηρίζοντας πως όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο νεαρός πρόσφυγας μαθητής του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, αποτελούν μέγιστο πλήγμα στη δημοκρατία. “Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού να απλωθεί στις γειτονιές και στα σχολεία μας. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να αποκατασταθεί και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας” κατέληξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!