Μαθητικό Φεστιβάλ: «Ενέργεια Περιβάλλον Δημόσια Υγεία στις Πόλεις»

 


«Ενέργεια Περιβάλλον Δημόσια Υγεία στις Πόλεις»

Μαθητικό Φεστιβάλ

«Ενέργεια Περιβάλλον Δημόσια Υγεία στις Πόλεις», «Η εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή», «Δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», «Ο ρόλος των ESG ( Environmental, Social, and Governance ) στην Βιώσιμη ανάπτυξη και ο Νέος Εθνικός Κλιματικός Νόμος» «Βιομιμητική στα Σχολεία», «Κλιματική Αλλαγή και ανάγκη αξιοποίησης των ΑΠΕ», «Έξυπνες Πόλεις» είναι μερικές μόνο από τις εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο δράσεων του Φεστιβάλ «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία» που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες  όπως ο  καθηγητής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο καθηγητής της Σχολής Ικάρων Ανδρέας Κόρας, η αν καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας Παρασκευή Μεντζέλου , καταθέτουν προτάσεις, οπτικές και νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις για το κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, της πράσινης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Δρώμενα , Θεατρικά, Μουσικές Παραστάσεις

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 21-18 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού , Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων και στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων 20 προσωπικότητες από τον πανεπιστημιακό χώρο , τα ερευνητικά κέντρα και τον κόσμο της τεχνολογίας , καθώς και 20 ακόμη στελέχη της Εκπαίδευσης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ με θέμα «Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία» θα παρουσιαστούν πειράματα σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής στον χώρο της ενέργειας, και θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών με θέμα την «Καθαρή Ενέργεια».

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα  πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Επιστήμης και Τέχνης όπου μεταξύ άλλων η ομάδα των Science Reactors δίνει τις δικές της επιστημονικές απαντήσεις επί σκηνής!

Παράλληλα με το Φεστιβάλ θα διενεργηθεί διαγωνισμός για τους συμμετέχοντες μαθητές με θέμα «Πρόταση και Υλοποίηση κατασκευής εξοικονόμησης/αναβάθμισης της ενέργειας». Οι καλύτερες εργασίες θα βραβευθούν και θα παρουσιαστούν τον Σεπτέμβριο σε ξεχωριστή εκδήλωση.

 

Φωτογραφίες αρχείου ΕΕΦ

Περισσότερες πληροφορίες www.eef.gr

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!