IMET - Μπεκιάρης: Mεγαλώνει συνεχώς η λίστα των ελληνικών πόλεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό των Ευφυών και Περιβαλλοντικά Ουδέτερων Πόλεων

 


Λίστα Ευφυών και Περιβαλλοντικά Ουδέτερων Πόλεων

Υποψήφιες περισσότερες από 20 ελληνικές πόλεις

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Ρόδος, Ιωάννινα, Κομοτηνή και άλλες επιλέξιμες σύμφωνα με το Δρα Ε. Μπεκιάρη, Διευθυντή του ΙΜΕΤ

 

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παρέθεσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ), Δρ. Ε. Μπεκιάρης στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη διαδικασία επιλογής 100 ευρωπαϊκών πόλεων στο πλαίσιο της Επονομαζόμενης  Ευρωπαϊκής  Αποστολής    Mission Board “100 climate neutral cities by 2030”, ως Ευφυείς και Περιβαλλοντικά Ουδέτερες Πόλεις.

Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο περισσότερες από 370  πόλεις ως επιλέξιμες για τις τελικές 100. Μεταξύ των πόλεων αυτών υπάρχουν περισσότερες από 20 ελληνικές πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, η Ρόδος, τα Ιωάννινα, η Κομοτηνή και άλλες, με αρκετές από αυτές να «τα έχουν πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, παρότι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός».

Ευφυής και Περιβαλλοντικά Ουδέτερη χαρακτηρίζεται μια πόλη όταν σε αυτή γίνεται χρήση Καθαρής Ενέργειας (μέσω ανακυκλώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.) και όταν στηρίζει τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας (με την ανακύκλωση απορριμμάτων, ορθολογική χρήση, ανακύκλωση και εξοικονόμηση νερού, διαχείριση λυμάτων κλπ.)

Η επιλογή μιας πόλης στη λίστα των 100 σημαίνει, πέρα από την αναγνώρισή της σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας για την πλήρη μετάβαση προς την ενδυνάμωση του Ευφυούς και περιβαλλοντικά Ουδέτερου χαρακτήρα της.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!