PARC project - Δημ. Σαρηγιάννης: Μεγάλη πανευρωπαική σύμπραξη συνεργασίας για την παραγωγή χημικών, που να είναι ασφαλή και φιλικά στο περιβάλλον

 


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ PARC project

ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, ΑΣΦΑΛΗ & ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 8,5 εκ. ΕΥΡΩ

 

Για το πρόγραμμα PARC, την πιο  μεγάλη αυτή τη στιγμή,  πανευρωπαϊκή σύμπραξη συνεργασίας  τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και των εθνικών κρατικών μηχανισμών, στην Ελλάδα, μίλησε στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, επικεφαλής  του EnvELab, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε, το πρόγραμμααφορά στην αξιολόγηση και την αντιμετώπιση του κινδύνου από τα χημικάπροϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Το Εργαστήριο  EnvELabτου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας από την ελληνική πλευρά. «Ο στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε προϊόντα ασφαλή  βιώσιμα και αειφόρα. Είναι πολύ σημαντικός ο σχεδιασμός της ασφάλειας δηλαδή της μη τοξικότητας και ταυτόχρονα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης όταν σχεδιάζεις το προϊόν γιατί έχεις όλες τις ευκαιρίες να αναπτύξεις πολλές λύσεις και κυρίως τις κατάλληλες λύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χρηματοδότηση 400 εκ ευρώ για 7 χρόνια

Στο συγκεκριμένο projectσυμμετέχουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες με συνολική χρηματοδότηση 400 εκατομμύρια για τα επόμενα 7 χρόνια.  Ο ελληνικός κόμβος παίρνει περίπου  20 εκατομμύρια ευρώ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  περίπου  8,5.

Μεγάλη Εθνική Επιτυχία & Επιτυχία του ΑΠΘ

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης πρόκειται για μια μεγάλη εθνική επιτυχία και επιτυχία του ΑΠΘ, καθώς δεν υπάρχει μόνο ένας φορέας από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι συμμετέχουν το ΕΚΠΑ, το Γενικό Χημείο του Κράτους, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σημείωσε ακόμη ότι πρόκειται για συλλογική δουλειά από την πλευρά του πανεπιστημίου που θα γίνει και με τη συμμετοχή «άλλων συναδέλφων από το ΑΠΘ. Πιστεύω πολύ στην πολυσυλλεκτικότητα και στη δύναμη της συνεργασίας» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το απόσπασμα:

https://youtu.be/fAQQBKeLyG8

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!