"Η ζωή των αδέσποτων είναι και δική μας ευθύνη." Μια πρωτοβουλία του 15 μελόυς του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο των αδέσποτων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

Πρόκειται κυρίως για σκύλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι δίχως τον αναγκαίο εμβολιασμό αλλά και χωρίς την απαραίτητη για την επιβίωση τους τροφή και φροντίδα.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το οδυνηρό θέαμα οι μαθητές του σχολείου και το δεκαπενταμελές αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην κακοποίηση και την παραμέληση των αδέσποτων ζώων.

Οι μαθητές δέχθηκαν  με χαρά να δώσουν ένα χέρι βοηθείας σε αυτά τα ζώα παρέχοντάς τους τα απαραίτητα όπως νερό, τροφή και φροντίδα.

Παράλληλα με πρωτοβουλία του δεκαπενταμελούς έγινε αίτημα στον Δήμο Ωραιοκάστρου για να επιληφθεί την ιατρική φροντίδα του Βαγγέλη , του  αδέσποτου που βρίσκει καταφύγιο περιμετρικά  του σχολείου μας .

Γιατί είναι τόσο σημαντική η φροντίδα των αδέσποτων ζώων από τους μαθητές ;

Η ενασχόληση των μαθητών με τα ζώα είναι ένα ερέθισμα που τους βοηθά να αναπτύξουν την συναισθηματική τους νοημοσύνη , το ενδιαφέρον και την αγάπη για κάθε ζώντα όν και να εκτιμήσουν τα οφέλη της ανιδιοτελούς  προσφοράς.

Άλλωστε, κάθε πράξη αγάπης μας βοηθάει να αναπτύξουμε το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας .

Η Μαθήτρια

Παύλου Ελένη

Το 15-μελές του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

https://blogs.sch.gr/3gymoraiok/2022/02/28/i-zoi-ton-adespoton-einai-kai-diki-mas-eythyni/#prettyPhoto


Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣ
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!