Αποδόθηκε στους Θεσσαλονικείς το πάρκο αθλητικής φιλίας – Κ. Ζέρβας: «Ενωμένοι ως κοινωνία αφήνουμε οριστικά πίσω μας την οπαδική βία»

 


Τρία ελαιόδεντρα στην ηλικία του Άλκη, του Τόσκο και του Νάσου στέκουν από σήμερα στον χώρο πρασίνου στη συμβολή της Κλεάνθους με την οδό Παπαναστασίου. Ο χώρος αυτός αποδόθηκε σήμερα (01/03) το μεσημέρι από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ως πάρκο αθλητικής φιλίας, παρουσία βετεράνων ποδοσφαιριστών αλλά και παιδιών από τις ακαδημίες των τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης, του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ. 

“Βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό σταυροδρόμι. Εκεί όπου τέμνονται η οδός Κλεάνθους και η οδός Παπαναστασίου. Δυο δρόμοι κεντρικοί, που οδηγούν στα γήπεδα δύο μεγάλων ομάδων της πόλης μας. Βρισκόμαστε και σε ένα χρονικό σταυροδρόμι. Σε ένα σημείο που αποφασίζουμε ενωμένοι ότι αφήνουμε οριστικά πίσω μας την οπαδική βία. Από σήμερα τρεις ελιές, τρία αιωνόβια δέντρα, το καθένα με την ηλικία του παιδιού που χάθηκε -για τον Άλκη, τον Τόσκο και τον Νάσο- θα βρίσκονται πάντα εδώ, για να θυμίζουν πόσο άδικα έφυγαν αυτά τα παιδιά», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: «Ως κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ενωμένοι, δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας αυτά τα φαινόμενα να σταματήσουν. Ο αθλητισμός να δίνει στην πόλη, στη χώρα μας, στον κόσμο μόνο χαρές».

«Στην πόλη μας πρέπει να υπάρχει ενότητα, ειρήνη, αγάπη. Είναι παράλογο να θρηνούμε τόσους νεκρούς», ανέφερε ο βετεράνος του Άρη Γιάννης Βένος, ενώ ο βετεράνος του Ηρακλή Κώστας Αϊδινίου συνεχάρη τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να βρούμε μια Θάτσερ, για να καθαρίσει η κατάσταση». Από την πλευρά του ο βετεράνος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας σχολίασε: «Εάν δεν ξεριζώσουμε τις τσουκνίδες και τα γαΐδουράγκαθα, δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Ειρήνη, γιατί αλλιώς δεν πάμε μπροστά».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!