Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις για τα Παιδιά του Δήμου μας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


 Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές Εξετάσεις  για τα Παιδιά του Δήμου μας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 έως και την Παρασκευή 01 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθούν  δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

 Η Δράση συνδιοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ( δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας)  την Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Τελεί  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής/Ακουολογικής του Οργανισμού, στην οποία καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά γιατροί, και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για κάθε παιδί στον συνοδό του -για την κατάσταση της υγείας του-για τη σημασία της πρόληψης,  παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2310764779 & 2310761471 - Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

 

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής/Ακουολογικής του Οργανισμού:

Δευτέρα 28/3

·         08:30-12:30: Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)

·         13:30-16:30: Παιδιατρικές Εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Τρίτη 29/3

·         08:30-12:30: Παιδιατρικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)

·         13:30-16:30: Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Τετάρτη 30/3

·         08:30-12:30 Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)

·         13:30-16:30 Παιδιατρικές Εξετάσεις απέναντι από το π. Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού  μπροστά από στο ΚΕΠ)

Πέμπτη 31/3       

·         08:30-12:30 Παιδιατρικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)

·         13:30-16:30 Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

Παρασκευή 1/4  

·         08:30-12:30: Ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου (17ης Νοεμβρίου 2)

·         13:30-16:30: Παιδιατρικές Εξετάσεις στο Δημαρχείο Ευόσμου (Παύλου Μελά 24)

 

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:    
1.
    Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής
2.
    Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας, καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων
3.
    Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται
4.
    Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!