Μαθητές δίνουν… ζωή στην Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ

 


Μαθητές δίνουν… ζωή

στην Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ


Μαθητές Γυμνασίων της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με καθηγητές τους, έκαναν… ποδαρικό στις ομαδικές ξεναγήσεις με την Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ, μετά από περίπου δύο χρόνια που ο κορωνοϊός είχε βάλει… φρένο στη σχετική δραστηριότητα.

Το λεωφορείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με τον αριθμό 50 και την ιδιαίτερη εικαστική επένδυση στο εξωτερικό του πήρε και πάλι ζωή, ενώ και ο τηλεφωνικός αριθμός 2310-981248, μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού για τις ομαδικές ξεναγήσεις, κυρίως μαθητών, έχει αρχίσει και πάλι να χτυπά.

Με την Πολιτιστική Γραμμή του ΟΑΣΘ που κυκλοφορεί εδώ και 13 χρόνια, με μια διακοπή την περίοδο των lock downs, οι επιβάτες, μέσα από μια βόλτα διάρκειας περίπου 50 λεπτών, περιηγούνται στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη, Έλληνες αλλά και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς, αποτελούν το επιβατικό κοινό της Πολιτιστικής Γραμμής, το οποίο μετακινείται είτε μεμονωμένα, είτε ομαδικά, κλείνοντας προηγουμένως ραντεβού.

Η διαδρομή αρχίζει από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια το λεωφορείο περνά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλερίου και τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και την Άνω Πόλη, από όπου παίρνει το δρόμο της επιστροφής, για να καταλήξει και πάλι στον Λευκό Πύργο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Ταυτόχρονα, ο συνοδός του δρομολογίου δίνει πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες και απαντά στις ερωτήσεις τους για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Η Πολιτιστική Γραμμή λειτουργεί επτά μέρες την εβδομάδα. Το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί στις 9.30 το πρωί και το τελευταίο στις 16.00 το μεσημέρι, με ενδιάμεσα δρομολόγια στις 10.30, 11.30, 12.30, 14.00 και 15.00. Τη θερινή περίοδο τα δρομολόγια πολλαπλασιάζονται.

Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!