«Άλκης Καμπανός» το προτεινόμενο όνομα του ανακαινισμένου γηπέδου ποδοσφαίρου των Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας

 


Την 1η Φεβρουαρίου 2022 συνέβη στην πόλη μας ένα τραγικό γεγονός έξω από το γήπεδο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης όπου ομάδα ατόμων επιτέθηκαν σε νεαρά παιδιά με λοστούς, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 19χρονος Άλκης Καμπανός.

 

Μετά το τραγικό συμβάν που συντάραξε όλη την κοινωνία όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της επικράτειας καθώς και τη μεγάλη ευρωπαϊκή αθλητική οικογένεια, ανελήφθησαν σημαντικές πρωτοβουλίες ακόμα και νομοθετικές, αλλά πρωτίστως δράσεις και εκδηλώσεις με κεντρικό μήνυμα «Όχι άλλος Άλκης, όχι στην οπαδική βία».

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον άτυχο νέο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, προωθούν τις διαδικασίες για να δοθεί το ονοματεπώνυμό του σε έναν δημοτικό αθλητικό χώρο που προσφάτως αναβαθμίστηκε, έτσι ώστε να μεταφέρουν το ηχηρό μήνυμα ότι «Ο αθλητισμός είναι χρώμα, ζωή, δημιουργία, αλληλεγγύη» και η συμβολική αυτή πρωτοβουλία να αποτελέσει εφαλτήριο για να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας και αυταρχισμού.

 

Ο προτεινόμενος δημοτικός χώρος που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες παιδιά και γονείς είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου των Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας, στην είσοδο της κεντρικής οδού 25ης Μαρτίου από την περιφερειακή οδό, δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γεώργιος Σπασέγκος.

 

Η επιγραφή με το όνομα του αδικοχαμένου, θα υπενθυμίζει στους χιλιάδες διερχόμενους της εσωτερικής περιφερειακής, ότι η κοινωνία δεν πρέπει να λησμονήσει τον Άλκη, ο οποίος με τον τραγικό χαμό του θα αποτελέσει ‘’φάρο’’ και ‘’κληρονομιά’’ στις  μελλοντικές γενιές για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων.

 

Το Τμήμα Αθλητισμού επικοινώνησε με τους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον Δήμο μας για την πρωτοβουλία αυτή συναινούν για την εν λόγω ονοματοδοσία. 

 

Η προβλεπόμενη διαδικασία ονομασίας έχει δρομολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται το Σάββατο 2 Απριλίου, ως ημέρα της τελετής με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν και θα υλοποιήσουν η Διεύθυνση και το Τμήμα Αθλητισμού.


Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ ψήφισμα  καταδίκης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, του χουλιγκανισμού και της τυφλής εγκληματικής βίας.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!