Μια μέρα στο μάθημα του Ψηφιακού Γραμματισμού

 


Μια μέρα στο μάθημα του Ψηφιακού Γραμματισμού

-Με το που γεννιούνται τα σημερινά παιδιά , γνωρίζουν τη χρήση υπολογιστή. Πώς το καταφέρνουν; Εγώ ζητώ πολλές φορές από τους γιους μου να μου δείξουν κάτι , όμως μετά το ξεχνάω…

Η Ελισάβετ Π είναι μία από τους συμμετέχοντες στο δωρεάν πρόγραμμα ψηφιακού γραμματισμού που διοργανώνει το ΝΟΗΣΙΣ και η  Αυτοτελής Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Βρίσκει απαραίτητες αυτές τις γνώσεις χειρισμού κυρίως της πλατφόρμας gov ,όπου εκδίδονται όλα τα πιστοποιητικά γι αυτό και θεώρησε τη συμμετοχή της στα μαθήματα, απαραίτητη.

-Μπορεί να είμαστε επιφυλακτικοί με το ίντερνετ και τα social media, αλλά αυτό το ταξίδι είναι αναγκαίο. Στη διάρκεια της καραντίνας επικοινωνούσα με φίλους και γνωστούς μέσω facebook, λέει η Δώρα  Κ.

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν έχουν καθόλου γνώσεις γύρω από τέτοια θέματα και σχεδόν οι μισοί δεν διαθέτουν υπολογιστή, αλλά tablet ή έξυπνο κινητό τηλέφωνο, εξηγεί ο εκπαιδευτής.

Τα μαθήματα διεξάγονται στην αίθουσα βιβλιοθήκης του ΝΟΗΣΙΣ . Κάθε εκπαιδευόμενος έχει τον δικό του υπολογιστή και εξασκείται με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή.

Προηγουμένως όμως όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε μια δωρεάν ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις , την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία όπου παρουσιάζονται ομοιώματα αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών εφευρέσεων, και την αίθουσα  της Τεχνολογίας Μεταφορών όπου εκτίθενται εμβληματικά αυτοκίνητα .

 Το πρόγραμμα Ψηφιακού Γραμματισμού  υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Στόχο έχει την εξοικείωση με τρόπο εύκολο , κατανοητό και ψυχαγωγικό ατόμων ηλικίας 65+ στις βασικές διεργασίες της ψηφιακής πύλης gov.gr, όπως και σε άλλες ψηφιακές εφαρμογές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ, αλλά πρόκειται να διεξαχθούν και σε χώρους των Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και σε ΚΑΠΗ.

Περιεχόμενο του σεμιναρίου


Στη διάρκεια των  μαθημάτων, αναλύονται βασικές εργασίες που επιτελούνται ηλεκτρονικά με τη χρήση Η/Υ ή άλλης συμβατής φορητής συσκευής (πχ κινητό, tablet).

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν μεταξύ άλλων να εκδίδουν υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, να ενεργοποιούν τη δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης ή να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου ή ληξιαρχικές πράξεις. Ακόμη, θα παρουσιαστεί ο τρόπος διεκπεραίωσης αιτημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ (MyKEPLive).

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μέσα και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου τόσο με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς, όσο και με τα οικεία τους πρόσωπα, ή τον γιατρό τους.

Η επόμενη συνάντηση του ψηφιακού γραμματισμού θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ την Παρασκευή 18/3 από τις 16.30 έως τις 19.15

Για ηλεκτρονική συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής

https://events.noesis.edu.gr/events/psifiakos-grammatismos/

 

Ή τηλεφωνικά στο 2310 483 000, εσωτερικό 126, Κλαίρη Γρηγορούδη, καθημερινές, ώρες 11:00-13:00, όπου μπορείτε να απευθύνεστε και για πληροφορίες.

 

Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους διαφημιστικά σποτ για το πρόγραμμα:

1. Διαφημιστικό σποτ, διάρκειας 3΄ https://www.noesis.edu.gr/downloads/NOESIS-free-seminars-TV-spot.mp4

2. Διαφημιστικό σποτ, διάρκειας 22’’ https://www.noesis.edu.gr/downloads/NOESIS-free-seminars-TV-spot-short-version.mp4

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!