Δύο έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης από δωρεά της Αννούλας Κωφοκώτσιου

 


Μια σημαντική προσφορά δύο έργων τέχνης μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων δέχθηκε σήμερα (01/03) η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου κι ένα του Νίκου Κεσσανλή, τα οποία παρέλαβε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από τη δωρήτρια Αννούλα Κωφοκώτσιου.

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος κι ο Νίκος Κεσσανλής αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τη δωρήτρια για τη σημαντική προσφορά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από σήμερα τα δύο αυτά σπουδαία έργα θα αποτελούν περιουσία όλων των Θεσσαλονικέων.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Δημοτικής Πινακοθήκης Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου, πρόκειται για έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, καθώς είναι πρώιμα και για αυτό και σπάνια. Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης ως δωρεά της Αννούλας Κωφοκώτσιου είναι τα εξής: 1. Πρώιμο έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου, “Σπίτια σε κορυφή των Καλαβρύτων”, 1949-1950, λάδι σε καμβά, 2. Πρώιμο έργο του Νίκου Κεσσανλή, “Η Ελιά”, 1949, λάδι σε καμβά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!