Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά τίμησε τη «Γυναίκα»


 Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά τίμησε τη «Γυναίκα»

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην «Γυναίκα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022, με τίτλο «Γυναίκα: Μία λέξη, ένα σύμβολο» πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του δήμου Παύλου Μελά. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου δήμου Παύλου Μελά «Χρήστος Τσακίρης» γυναίκες της περιοχής που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς αναφέρθηκαν στην επιτυχία τους αλλά και τη συνεχή προσπάθεια να ανταπεξέρχονται επιτυχώς σε όλους τους ρόλους που καλούνται να διαδραματίσουν ως μητέρες, σύζυγοί, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, πολιτικοί κ.α.

 


Για τους πολλούς ρόλους των γυναικών (μητέρα, κόρη, σύζυγος, επαγγελματίας) μίλησε ο γιατρός, επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δήμου Παύλου Μελά και υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Λίλτσης. Αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών στο πέρασμα της ιστορίας. Ο κ. Λίλτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις γυναίκες υγειονομικούς και στη μεγάλη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ μίλησε για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών. «Ξεφεύγοντας από στερεότυπα που τη θέλουν αποκλειστικά ως μητέρα-σύζυγο-νοικοκυρά, μπαίνει δυναμικά στην αγορά εργασίας, κατακτά υψηλόβαθμες θέσεις, συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και καταρρίπτει κάθε αστικό μύθο περί αδυναμίας φύλου» δήλωσε ο κ. Λίλτσης. Και συνέχισε:  «Τα δικαιώματα αυτά αποτελούν το απαρχές του πολυδιάστατου χαρακτήρα της σύγχρονης γυναίκας, κάνοντας το ρόλο της, ζωτικής σημασίας για την κατά τ’ άλλα “ανδροκρατούμενη” κοινωνία». «Οι γυναίκες στην εποχή μας όμως έχουν να αντιμετωπίσουν όλο και πιο δύσκολες υποχρεώσεις, ευθύνες και προκλήσεις. Οι υποχρεώσεις που επωμίζονται έχουν επιπτώσεις στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή» τόνισε. «Η σύγχρονη γυναίκα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχοντας παράλληλα και την ευθύνη της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών της. Η γυναίκα σήμερα, είναι μια δυνατή αγωνίστρια: εκπαιδεύεται, διεκδικεί πολύ δυναμικά τα δικαιώματα στην οικονομική αυτονομία και την επαγγελματική εξέλιξη, υπηρετεί με ζήλο και υπευθυνότητα τους στόχους της, αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας από τους αγώνες της για ισότητα και σεβασμό» κατέληξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.


 Για τις επιτυχημένες γυναίκες που είναι ταυτόχρονα επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σύζυγοι και μητέρες μίλησε η Αποστολίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρος ΣΕΓΕ, CEO της εταιρίας OECON Group. Η κ. Τσαλταμπάση αναφέρθηκε στην απουσία πλαισίου που θα στηρίζει και θα ενισχύει πραγματικά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. «Ο δρόμος είναι γεμάτος αγκάθια» σημείωσε η ίδια. Η κ. Τσαλταμπάση μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν ως μητέρες και ως επαγγελματίες. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας πως πολλές γυναίκες επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. «Για να μπορέσουμε να έχουμε μια ισόρροπη κοινωνία θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι πηγαίνουμε χέρι- χέρι» σχολίασε. «Το ζήτημα είναι να εξαλείψουμε τα εμπόδια, ώστε αν μια γυναίκα αποφασίσει να ασχοληθεί με το επιχειρείν να μην έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον εμπόδια σε σχέση με τους άνδρες» είπε. «Να μην περιμένουμε εκατό ολόκληρα χρόνια, δηλαδή τρεις γενιές, ώστε να έρθει η ισότητα» είπε. Η κ. Τσαλταμπάση έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Λίλτση, σημειώνοντας πως: «είναι ο μόνος άνθρωπος που περπατά στη γειτονιά μας, χαιρετίζει και αυτούς που δεν τον ψηφίζουν και είναι παρών».

 

Για την θέση της γυναίκας στον ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας μίλησε η Νικόλ Τελιορίδου, μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης- Συκεών. «Για να κερδίσει μια γυναίκα το σεβασμό πρέπει να δουλεύει πολύ σκληρά και να αποδεικνύει συνεχώς ότι τα καταφέρνει» είπε. «Για αρκετό καιρό παρακολουθούσα σιωπηλά τα δημοτικά συμβούλια και ήμουν πολύ προσεκτική γιατί ήξερα ότι οι άνδρες συνάδελφοί μου θα με κρίνουν αυστηρά» τόνισε. «Εργάστηκα σκληρά, μεθοδικά, με αξιοπρέπεια και ήθος» σημείωσε. «Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στις περιόδους οικονομικών κρίσεων. Έχουν ενσυναίσθηση που τις βοηθά να έχουν ολοκληρωμένη σκέψη» σχολίασε. «Η γυναίκα είναι το πιο δυνατό φύλο και το πιο τυχερό, γιατί απολαμβάνει το θαύμα της ζωής. Οι γυναίκες είμαστε δυνατές, ικανές και ταλαντούχες περισσότερο από ότι πιστεύουμε» τόνισε. Και συμπλήρωσε: «Οι έννοιες: ζωή, ευτυχία, χαρά, αγάπη,  ειρήνη είναι γένους θηλυκού».

 

Ακολούθησε η βράβευση των κκ. Ολυμπίας Κορδά (ανάδοχης μητέρας ΑΜΕΑ), Άρτεμης Καφετζοπούλου (υγειονομικού προσωπικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος), Αθανασίας Μαραντίδου- Κεσίση (πολύτεκνης μητέρας 10 παιδιών– Μέλους του Συλλόγου Πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες») και Έλλης Παπαδοπούλου (αστυνομικού, Διοικήτριας Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Παύλου Μελά) που ξεχώρισαν για την δράση, το έργο και την επιτυχία τους. «Σήμερα σας τιμάμε. Εσάς σας έχει βραβεύσει η ίδια η κοινωνία» σχολίασε ο κ. Λίλτσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!