Συνοδευτικά Μέτρα του Προγράμματος "Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

 


Συνοδευτικά Μέτρα του Προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος – συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα, συνεχίζει την υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», και παράλληλα με τη διανομή τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής παρέχει και Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ως συνοδευτικά μέτρα νοούνται  δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων. Τα Συνοδευτικά Μέτρα του Προγράμματος  ΤΕΒΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχουν συμβουλευτικές ατομικές και ομαδικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ωφελούμενοι είναι:

  • Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα να λαμβάνουν βοήθεια και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ).
  • Ωφελούμενοι είναι και όλα τα μέλη που περιλαμβάνονται στην αίτηση.

Οι Συμβουλευτικές  Υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής:

  • Κοινωνική Στήριξη: Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μοναχικά άτομα).
  • Νομική Στήριξη: Παρέχονται νομικές συμβουλές και συμβουλές διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διαχείρισης πάσης φύσεως νομικών υποθέσεων με ανάλογη παραπομπή αυτών σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς καθώς και εξωδικαστική επίλυση διαφορών.
  • Διατροφικές συμβουλές από τη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο : Διατροφή για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, πραγματοποίηση λιπομέτρησης καθώς και μέτρηση βασικού μεταβολισμού, σύνταξη εξατομικευμένων διαιτολογίων.
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα που απευθύνονται σε κλειστές ομάδες.

Για πληροφορίες σχετικά με τις συνοδευτικές δράσεις καθώς και για τον προγραμματισμό ραντεβού  καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • 2313 318926, Διοικητική υποστήριξη και παραπομπή
  • 2313 318923, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • 2310 526055, 2313 318652, Νομικός

Καθώς και απευθύνεστε στο γραφείο του ΤΕΒΑ που εδρεύει στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 53-55, 1ος  όροφος.

Δείτε και το σχετικό φυλλάδιο του Προγράμματος



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!