Δ. Δεμουρτζίδης: Περήφανοι για τον συμπολίτη μας Πρωταθλητή Ευρώπης Γιώργο Κουγιουμτσίδη του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας

 


Με τον 20χρονο αθλητή του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Γιώργο Κουγιουμτσίδη, πρωταθλητή Ευρώπης στην Πάλη Ανδρών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και τον συνεχάρη για την ιστορική του επιτυχία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών, στην Ελευθέρα!

 

Το  «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης, είχε υποδεχτεί ο Δήμαρχος στο Δημαρχείο, το καλοκαίρι του 2021, αμέσως μετά τις μεγάλες επιτυχίες του, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που είχε διεξαχθεί στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης είχε επισκεφθεί τότε το Δημαρχείο μαζί με τον προπονητή του Θέμη Ιακωβίδη, τον συναθλητή του Γκίβι Μπλιάτζε, τον Πρόεδρο του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Γρηγόρη Κουγιουμτσίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κοτανίδη και ο Δήμαρχος είχε δωρίσει συμβολικά στους αθλητές ποντιακές σημαίες, λέγοντάς τους: «Να κρατάτε πάντα ψηλά την ποντιακή μαζί με την ελληνική σημαία,  τιμώντας έτσι την καταγωγή και τους προγόνους μας. Σας ευχαριστούμε για όλα».

 


Για τον άθλο του Γιώργου Κουγιουμτσίδη που γυμνάζεται στο υπόγειο γυμναστήριο  του 2ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον προπονητή Θέμη Ιακωβίδη, την Ομοσπονδία Πάλης και την οικογένεια του αθλητή για τη στήριξη που του παρέχουν και υπενθύμισε σε όλους τη συντονισμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τον Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου να ζωντανέψει επιτέλους το κλειστό γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων στο ΕΑΚ Σταυρούπολης,   που παραμένει αναξιοποίητο εδώ και 15 χρόνια.

«Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αναβαθμισμένους χώρους εκγύμνασης σε αθλητές των βαρέων αθλημάτων. Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έχουμε κάνει δύο φορές αυτοψία στους χώρους του Γυμναστηρίου, παρουσία και του Προέδρου τους ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, ενώ τέθηκε στην ατζέντα των σημαντικών θεμάτων που συζητήσαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Πέτσα».

 

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνέχεια στον Γιώργο Κουγιουμτσίδη και στους άλλους αθλητές του Παλαιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας, με την επισήμανση ότι πλέον ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024, είναι ανοιχτός για τον συμπολίτη μας πρωταθλητή Ευρώπης.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!