Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησε ανοιξιάτικος κύκλος εγκαινίων νέων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα με την τελετή για τις νέες δομές στη Νικόπολη

 


Αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και χωρίς χρονοτριβές, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί νέες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, αγκαλιάζοντας ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, κάνοντας μια ακόμη αρχή στην περιοχή της Νικόπολης.

 https://pavlosmelas.gr/egainia_7apr2022_koinonikesdomes/

Με μια σεμνή και άρτια οργανωμένη τελετή, από τα άξια στελέχη και το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, εγκαινιάστηκαν το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου 2022, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά και ο χώρος Βρεφικής Φροντίδας & Σημείου θηλασμού, που εδρεύουν στο κεντρικό κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οδό Λήμνου της Νικόπολης.

Πρόκειται για την έναρξη ενός ανοιξιάτικου κύκλου επίσημων εγκαινίων νέων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα της Αντιδημαρχίας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις για νέες δομές με έμφαση στην προστασία και φροντίδα παιδιών και της τρίτης ηλικίας.

 

Οι οικοδεσπότες, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά και Χαρά Αμανατίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, ευχαρίστησαν όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων δομών, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν υπόσχεται, δεν αναλώνεται σε εκθέσεις ιδεών, αλλά πράττει, καθώς προτεραιότητα δίνεται στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις. Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων και οι Κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά, έχουν διευρύνει τις πρωτοβουλίες τους και ο σχεδιασμός έχει αποφέρει καρπούς και χειροπιαστό έργο, που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία.

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο πατέρας Κωνσταντίνος Σταυρίδης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σταυρουπόλεως, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου, που συνεχάρησαν τον Δήμο Παύλου Μελά, για την έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων και αδύναμων συμπολιτών μας, στη μάχη για μια καλύτερη ζωή.

 

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους οι:

 Όλια Βασιλάκη Καρόζη, Ιατρός – Βιοπαθολόγος, Διδάκτωρ Επιμελήτρια Α΄Ιατρικής Βιοπαθολογίας και εκπρόσωπος Ιατρών ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Νίκος Αναστασιάδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας - Υγείας Δήμου Λαγκαδά, Στέφανος Γωγάκος, Πρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΟΒΡΕΠΟΜ) και Εντεταλμένος για τους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Ιουλία Κετσετζή, Διευθύντρια του ΟΒΡΕΠΟΜ Δήμου Θεσσαλονίκης, Τραϊα Αθανάσοβα, Προϊσταμένη του ΟΒΡΕΠΟΜ Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Επίσης, παραβρέθηκαν από τον Δήμο Παύλου Μελά, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Χριστοδούλου και Παντελής Νιγδέλης, οι Εντεταλμένοι Στέφανος Βάρφης και Δημήτρης Λαλές, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ανέστης Λαζαρίδης και η Διευθύντρια των ΚΕΠ Δήμου Παύλου Μελά Σταυρούλα Θεοδωρίδου.

 

Παρουσία της νέας Προέδρου της ΙΡΙΣ Σταυρούλας Ξανθοπούλου, η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε από μουσικά σχήματα των Δημοτικών Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ και συγκεκριμένα από τους Βαγγέλη Τσοτρίδη στην κιθάρα, Μιχάλη Πιπέρκο στο σαξόφωνο, Νίκο Πορτοκάλη στα πλήκτρα και Κατερίνα Παπαδοπούλου στο βιολί.

 

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά

Το Κέντρο Κοινότητας προσφέρει τις υπηρεσίες του από τον Απρίλιο του 2017 και το παράρτημα Ρομά, συμπεριλαμβάνεται στις νέες κοινωνικές δομές, από το καλοκαίρι του 2021. Είναι μετρήσιμο το έργο τους, με το καταρτισμένο προσωπικό που ενημερώνει, διευκολύνει τις διαδικασίες, συμβουλεύει, στηρίζει, στέκεται δίπλα στους δημότες με γνώση, ευθύνη και συνέπεια. Παρέχεται πληροφόρηση για προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης, τοπικά, περιφερειακά, εθνικά, με ενδεικτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, διάφορα προνοιακά επιδόματα κ.α. και εξειδικευμένες υπηρεσίες οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ρομά, με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την πλήρη κοινωνική τους ένταξη.

Η παροχή των υπηρεσιών είναι ΔΩΡΕΑΝ και η εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 07:00 έως 19:00, στην Λήμνου 2 στη Νικόπολη και τηλεφωνικά στο 2310 020160 (Κέντρο Κοινότητας), στο 2310 020167 (παράρτημα Ρομά) και στο e mailkentrokoinot@pavlosmelas.gr

 

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», στον Άξονα «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας-ΕΚΤ» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!