Έπεσαν” οι υπογραφές για έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Ευόσμου

 


Έπεσαν” οι υπογραφές για έργα συντήρησης 

των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Ευόσμου 


Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Ευόσμου “ Βούλα Πατουλίδου”, ένα ζωτικό έργο που θα αναβαθμίσει τις υποδομές του εμβληματικού κλειστού γυμναστηρίου, υπέγραψαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρίας Γαβαλά.


Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 310.000€ - που συγχρηματοδοτεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με το ποσό των 150.000€ μέσω του προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ίδιων Πόρων ΠΚΜ, με το υπόλοιπο μέρος (160.000€) να καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου - έρχεται να συμβάλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στεγάνωσης της στέγης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, το οποίο εδώ και χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα με διαρροή ομβρίων εντός του κλειστού γηπέδου, με κίνδυνο καταστροφής του ξύλινου δαπέδου αλλά και διατάραξης των αθλητικών δραστηριοτήτων. Παράλληλα με τα έργα συντήρησης και επισκευής της στέγης θα πραγματοποιηθεί και η αντικατάσταση των δύο εκ των τεσσάρων ηλεκτροκίνητων τηλεσκοπικών κερκίδων.

Στη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων που δρομολογούνται στο ΔΑΚ Ευόσμου αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης ΜΕΘ Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας πως έπειτα από πολύ καιρό δίνεται λύση  στο  πρόβλημα αποκατάστασης της στέγης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, επιβεβαιώνοντας την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου. 

“Ένας από τους πλέον διαχρονικούς και κομβικούς χώρους άθλησης και διεξαγωγής αγώνων για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ΔΑΚ Ευόσμου, που φέρει το όνομα της μεγάλης Ελληνίδας Ολυμπιονίκη  Βούλας Πατουλίδου, αποκτά μια νέα δυναμική και με τα απαραίτητα και ζωτικά έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων του, εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες άθλησης πολιτών και ομάδων” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ Βούλα Πατουλίδου για την αποφασιστική συμβολή τους στη μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, η υλοποίηση των έργων είναι εξαιρετικά επείγουσα και αναγκαία, επιλύοντας τα χρόνια προβλήματα φθοράς των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ και συμβάλλοντας στην ασφαλή και σύμφωνη με τους ισχύοντες κανονισμούς λειτουργία του.

Το έργο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των παρεμβάσεων, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

Αποξήλωση των ηλιακών συλλεκτών και δικτύων μεταφοράς του νερού

Εργασίες στεγάνωσης των εξωτερικών διαδρόμων μεταξύ των τμημάτων της πριονωτής στέγης

Εργασίες στεγάνωσης των περιμετρικών καναλιών από οπλισμένο σκυρόδεμα

Αντικατάσταση της υπάρχουσας θερμομονωτικής στρώσης στα περιμετρικά κανάλια

Επισκευή και στεγάνωση των μεταλλικών πανέλων της στέγης

Αποξήλωση κατεστραμμένων πολυκαρβονικών φύλλων της στέγης

Στεγάνωση των οπών των πανέλων που θα προκύψουν κατά την αποξήλωση των ηλιακών συλλεκτών και των πολυκαρβονικών φύλλων

Τοποθέτηση νέων μεταλλικών καλυμμάτων -σχάρες στα φρεάτια των υδρορροών

Επισκευή των μεταλλικών θυρών της στέγης

Αντικατάσταση κινητών κερκίδων της κεντρικής αίθουσας του γυμναστηρίου

Αποξήλωση, αποκομιδή και απομάκρυνση όλων των τμημάτων των τηλεσκοπικών κερκίδων της κεντρικής αίθουσας

Εγκατάσταση δύο (2) αυτόνομων συστημάτων ηλεκτροκίνητων τηλεσκοπικών κερκίδωνΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!