Σε τροχιά υλοποίησης τα έργα αστικής αναγέννησης “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


Σε τροχιά υλοποίησης τα έργα αστικής αναγέννησης “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη” στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Η πρόοδος υλοποίησης του μακρόπνοου προγράμματος αστικής αναγέννησης  “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη”, στο πλαίσιο του οποίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υλοποιεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.923.547,88€, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού.

            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, - στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μαρία Γαβαλά, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ισαάκ Ξανθόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη - τέθηκε επί τάπητος η πορεία των έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, με στόχο την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αλλά και την εξέταση και επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων που παρουσιάζονται κατά την τρέχουσα φάση  της υλοποίησης.

           


Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός μέσα από το πρόγραμμα “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη” ο Δήμος δρομολογεί, με την καθοριστική συμβολή και υποστήριξη της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, μια σειρά από έργα πνοής, τα οποία αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Μανδαλιανό, πρόκειται για έργα τοπικής αστικής αναγέννησης, τα οποία είναι εμβληματικά, δίνουν απάντηση στα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας και τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα δώσουν νέα πνοή στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, αναβαθμίζοντας ριζικά τους πνεύμονες πρασίνου και εκσυγχρονίζοντας τις λειτουργικές υποδομές και τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου. “Ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και τους συνεργάτες της, για την αποφασιστική συμβολή τους σε αυτήν την οραματική προσπάθεια για τη βιώσιμη ανάπτυξη και προοπτική της πόλης μας” κατέληξε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

            "Κάθε δήμος έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Οι Δήμαρχοι από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκαν τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προγράμματος. Μαζί καταφέραμε την υλοποίηση του. Η επιτυχία είναι πολλαπλή. Καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα μοναδικό πανελλαδικά  μοντέλο συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Βλέπουμε έργα να υλοποιούνται προς όφελος του πολίτη και παρά τα εμπόδια της πανδημίας. Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αισιοδοξία και είναι κινητήριος δύναμη της επέκτασης το προγράμματος σε νέα έργα με επιπλέον πόρους" τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 


Τα έργα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

            Στο πλαίσιο του μακρόπνοου προγράμματος αστικής αναζωογόνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη”, ο Δήμος Κορδελιού  Ευόσμου πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του για οκτώ (8) έργα, τα οποία εστιάζονται σε παρεμβάσεις διαμόρφωσης και ανάπλασης πυρήνων και χώρων πρασίνου, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην καινοτομία, στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού αλλά και στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού του δήμου.

 

Ειδικότερα έχουν ενταχθεί και βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης τα εξής έργα:

- Διαμόρφωση πυρήνων τοπικού αστικού πρασίνου άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής οδού, συνολικού προϋπολογισμού 201.050,61€

- Βιοκλιματική αναβάθμιση και πρασινισμός πάρκου Ελπίδος Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000€

- Ανασχεδιασμός και πρασινισμός Πάρκου Σμύρνης Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού,  συνολικού προϋπολογισμού 870.000€

- Ανάπτυξη πρασίνου σε σχολικές αυλές,  συνολικού προϋπολογισμού 197.515,01€

- Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού,  συνολικού προϋπολογισμού 57.273,86€

- Προμήθεια Οχημάτων Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας, Ηλεκτρικών Οχημάτων και Σταθμών Φόρτισής τους, συνολικού προϋπολογισμού 324.136,00€

- Αναβάθμιση Πληροφοριακών Συστημάτων και Ασύρματων Δικτύων,  συνολικού προϋπολογισμού 145.046,40€

- Προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών,  συνολικού προϋπολογισμού 128.526€

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!