Σάββας Αναστασιάδης: Στηρίζουμε την κοινωνία όπως δεσμευτήκαμε

  

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ

 

Συνέντευξη στον REAL FM 107.1

 

«Η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ ήταν αναγκαία. Είναι η δεύτερη μέσα στο 2022 και αν απαιτηθεί και τρίτη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει και σε αυτήν την κίνηση. Είναι μέτρο ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των ευάλωτων τάξεων. Δεσμεύτηκε να το τηρήσει η κυβέρνηση και το τηρεί», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης  σε συνέντευξή του στον REAL FM 107.1 και στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

  • Για το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης της κοινωνίας, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε: «Ζούμε μία πρωτόγνωρη κρίση, μία πανδημία της ενέργειας, ενώ συνεχίζουμε να έχουμε την πανδημία του κόβιντ.  Θα φροντίσει η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρομεσαίες, που καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους  την αύξηση μισθών.  Τα μέτρα άρχισαν να ανακοινώνονται από το φθινόπωρο όταν δεν είχαμε ακόμη τα φαινόμενα της πίεσης στις τιμές λόγω της ενέργειας. Η δέσμευση ισχύει και θα εφαρμοστεί».
  • Για την Τουρκία, τους βανδαλισμούς   στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας και τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία συνεχίζει τη στρατηγική των προκλήσεων και των απειλών και αυτό πρέπει να ξυπνήσει τη Δύση. Δείχνει ότι δεν ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο. Ένα κομμάτι των Τούρκων, η Ένωση Ιστορίας της Τέχνης Τουρκίας αντέδρασε, αυτοί ήταν που ανέδειξαν το θέμα, καθώς είδαν τους βανδαλισμούς. Πρόκειται ωστόσο για ένα κράτος που κινείται στα όρια του Ισλάμ, στα όρια της βίας, ένα κράτος καθεστωτικό που δεν προβληματίζεται από τέτοια θέματα καθόλου».
  • Για την Ουκρανία και τους Έλληνες ομογενείς: «Εκτιμώ ότι δύσκολα θα σταματήσει ο πόλεμος. Οι Ρώσοι, ο Πούτιν θέλουν να ολοκληρώσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους από την αρχή. Βρήκαν σθεναρή αντίσταση από τον ουκρανικό λαό και γι’ αυτό  ο πόλεμος πήρε την τροπή αυτή. Οι Έλληνες της Μαριούπολης ζουν σε τραγικές συνθήκες, στα καταφύγια, βιώνουν ένα δράμα. Κανείς δεν ξέρει πόσοι εγκατέλειψαν την περιοχή και πόσοι ήρθαν στην Ελλάδα. Η αρχική επιθυμία που υπήρχε να παραμείνουν στον τόπο τους παραμένει.  Η πρόεδρος   της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, με την οποία έχω τακτική επικοινωνία ως πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βρίσκεται στην Ελλάδα και μου είπε ότι μόλις τελειώσει ο πόλεμος θα γυρίσουν πίσω».

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=7W3-F_5FPwQ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!