Δ. Αυγέρη: «Με ευθύνη της κυβέρνησης χιλιάδες υγειονομικοί δεν θα κάνουν Πάσχα!» ερώτηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

 


«Με ευθύνη της κυβέρνησης χιλιάδες υγειονομικοί δεν θα κάνουν Πάσχα!»

 
Με κοινοβουλευτική ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να καταβληθούν
μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα οι μισθοί και τα δεδουλευμένα τους.

 
 

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη δείχνει παντελή απουσία ενσυναίσθησης, περίσσευμα αναλγησίας και υποτίμησης της εργασίας των ανθρώπων που υπηρετούν τις δημόσιες δομές υγείας, καθώς αφήνει απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές μέσα στην περίοδο των εορτών του Πάσχα.
 
Το θέμα των απαράδεκτων αυτών κυβερνητικών χειρισμών φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση της Δώρας Αυγέρη την οποία συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Γιώργος Βαρεμένος.
 
Με απόφαση της κυβέρνησης υγειονομικοί του ΕΣΥ και εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές δεν θα λάβουν τον μισθό τους πριν από το Πάσχα, όπως αντιθέτως έχει αποφασιστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας και αυτούς στα σώματα ασφαλείας. Επιπλέον, οι 4.000 εργαζόμενοι που δουλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία μέσω ΟΑΕΔ δεν έχουν καν λάβει τα δεδουλευμένα του Μαρτίου, ενώ στους παραπάνω προστίθενται και εκείνοι που τελούν σε πολύμηνη αναστολή.
Χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες υγειονομικούς στη μοίρα τους να μην μπορούν να κάνουν ούτε Πάσχα, σε μια περίοδο γενικευμένης ακρίβειας, ανέχειας και βαθιάς οικονομικής ύφεσης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα για την τάχιστη καταβολή- μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα- της μισθοδοσίας των υγειονομικών, όπως γίνεται σε όλο τον δημόσιο τομέα, αλλά και των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ στα δημόσια νοσοκομεία κι εκείνων που βρίσκονται σε πολύμηνη αναστολή.

Η ερώτηση υποβλήθηκε απο τους βουλευτές Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα), Ξανθός Ανδρέας, Βαρεμένος Γεώργιος
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!