Σάββας Αναστασιάδης: Πρωτοβουλία για βοήθεια στους Έλληνες της Ουκρανίας


 ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ:  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες της Μαριούπολης και της υπόλοιπης Ουκρανίας και τις πιεστικές τους ανάγκες για βοήθεια επισήμανε ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο  Πρακτορείο FM 104,9 και στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη.

Αναφερόμενος στη συνάντησή του στη Βουλή με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαριούπολης Νάντια Τσαπνή  ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Από την αρχή της κρίσης έχω συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Ελληνισμού εκεί. Τα πράγματα είναι τραγικά, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, η περιοχή βομβαρδίζεται συνεχώς. Δεν έχουν φύγει πολλοί Έλληνες από την περιοχή, ένα κομμάτι μετακινήθηκε προς τη Ρωσία, παρά τη θέλησή τους όπως λένε, γιατί προς τα δυτικά οι διάδρομοι είναι κλειστοί. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο για τους Έλληνες της Ουκρανίας, αρκεί οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις να ανοίξουν διαδρόμους. Αυτό που ζητούν οι Έλληνες εκεί είναι φαρμακευτικό υλικό, διότι υπάρχει τεράστια έλλειψη φαρμάκων, καθώς και τροφίμων που μπορούν να συντηρηθούν. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία γιατί υπάρχει δυσκολία να φτάσει βοήθεια στη Μαριούπολη» .Επίσης, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης σε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα συζητήθηκαν τρόποι για να ανασκευαστεί το Κέντρο Ελληνισμού στη Μαριούπολη.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα της κοινής συνεδρίασης στη Θεσσαλονίκη της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας  Διακοινοβουλευτικής  Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που  είχε ως θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Ήταν μία εξαιρετική εκδήλωση στην οποία  συμμετείχε η κοινωνία με τις ομοσπονδίες προσφυγικών σωματείων, ενώ και οι  ομογενείς βουλευτές είχαν πλήρη γνώση των γεγονότων της Μικρασιατικής καταστροφής. Ως πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς προγραμμάτισα συναντήσεις με συλλόγους Μικρασιατών,  ενώ θα  δούμε και ποια άλλη μεγάλη εκδήλωση θα κάνουμε ώστε την τραγική εμπειρία του έθνους μας να την κρατήσουμε ως δίδαγμα διότι η Ιστορία μας διδάσκει πάντα. Αν το ‘21 δίδαξε ότι με την ενότητα μπορούμε να κάνουμε θαύματα, το ‘22 ο διχασμός έφερε την καταστροφή. Οι καταστάσεις που περνάμε δημιουργούν την αναγκαιότητα για ενότητα της χώρας».

Σε ερώτηση για τις Γαλλικές εκλογές ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Πιστεύω ότι ο γαλλικός λαός είναι ώριμος και θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της Δημοκρατίας. Εκτιμώ και ελπίζω ότι θα επικρατήσει ο Μακρόν. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι σε περιόδους κρίσεων ο λαϊκισμός και οι λαϊκιστικές δυνάμεις γιγαντώνονται. Αυτό το ζήσαμε και στη χώρα μας από το 2010 ως το 2019 και πρέπει οι εκλογές στη Γαλλία να μας προβληματίσουν. Το είπε ο πρωθυπουργός εμφατικά ότι για οικονομικούς λόγους δεν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού να επικρατήσουν. Ο Μακρόν θα μιλήσει με υπευθυνότητα και στα όρια της πραγματικότητας, των δυνατοτήτων που έχει μία οικονομία να αντιμετωπίσει μία κρίση. Αυτός που δεν έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης πλειοδοτεί και εξαγγέλλει οτιδήποτε, λόγια που δεν μπορούν να εφαρμοστούν, τα «με ένα νόμο και ένα άρθρο» που ακούστηκαν και στη χώρα μας. Η Λεπέν άλλαξε την ατζέντα, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα  στην Ευρώπη δεν είναι το μεταναστευτικό αυτή τη στιγμή αλλά  η ακρίβεια. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση και γι αυτό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έθεσε το πρόβλημα ενώπιον των ευρωπαϊκών αρχών. Τον Μάιο περιμένουμε αποφάσεις για αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

https://www.youtube.com/watch?v=hiJOGonlnNU&t=33s\


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!