Local Living Lab στο Δήμο Ωραιοκάστρου για την ανάπτυξη θεμάτων βιωσιμότητας

 


Local Living Lab στο Δήμο Ωραιοκάστρου για την ανάπτυξη θεμάτων βιωσιμότητας

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «SMART-Y», η United Societies of Balkans, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν το εργαστήριο «Local Living Lab», με στόχο να γνωρίσουν οι νέοι και νέες της περιοχής τα ζητήματα και τις προκλήσεις που ο Δήμος αντιμετωπίζει σε επίπεδο βιωσιμότητας.

Στο «Local Living Lab» οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σαν ομάδα για να εντοπίσουν τις προκλήσεις και θα μοιραστούν γνώμες και πραγματικότητες για το κατά πόσο μπορούν οι νέοι να διαμορφώσουν προτάσεις για την ανάπτυξη πολιτικών βιωσιμότητας. Η συνάντηση θα έχει συμμετοχικό χαρακτήρα και θα βασιστεί σε διαδραστικές μεθόδους ανταλλαγής και έκφρασης ιδεών.

Είστε από 18 έως και 30 ετών; Βρίσκετε ότι υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα βιωσιμότητας, τα οποία θα μπορούσε να αναπτύξει και να επιλύσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου; Ελάτε να τα μοιραστείτε μαζί με άλλους νέους και νέες της περιοχής και να διαπιστώσετε ποια είναι τα από κοινού θέματα βιωσιμότητας που απασχολούν τη νεολαία.

INFO

Πού; Πότε;: Τρίτη, 26 Απριλίου 2022, 16.30-20.00, Δημαρχείο Ωραιοκάστρου - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6vHkQuGr-0OX3jJeEr51qbwsJp2sYNFr9z_RRmBe-1c9xiQ/viewform

Επόμενα βήματα:

- Η συμμετοχή στο «Local Living Lab» θα λειτουργήσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα επόμενα βήματα του προγράμματος, τα οποία στοχεύουν στο να βρεθούν καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα βιωσιμότητας που αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν.

- Συμμετοχή σε Virtual Hackathon με νέους από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αναγνωρίστηκαν σε όλες τις χώρες.

- Συμμετοχή σε εργαστήρια ανάπτυξης ιδεών σε Ελλάδα, Πολωνία και Αυστρία με νέους από άλλες χώρες της Ευρώπης.

- Συμμετοχή σε τοπικά roundtables για τη δημιουργία και σύσταση πολιτικών για την ενσωμάτωση των καινοτόμων ιδεών σε τοπικό επίπεδο.

Το Erasmus+ πρόγραμμα «SMART-Y» στοχεύει στην ενεργοποίηση, σύνδεση και ενδυνάμωση των νέων της Ευρώπης, με σκοπό αυτοί να σχεδιάσουν βιώσιμες λύσεις για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει στις τοπικές τους κοινότητες με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: mobility.usbngo@gmail.com


Ανώτατο όριο συμμετεχόντων ορίζεται στα 20 άτομα. Θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας και όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!