Διημερίδα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Μία Λύση βασισμένη στη φύση. Η Επόμενη Μέρα.» 11-12.05.22 στο Lazart

 


Ο Δήμος Παύλου Μελά σας προσκαλεί στη διημερίδα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Μία Λύση βασισμένη στη φύση. Η Επόμενη Μέρα.» που διοργανώνεται την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαΐου στην κεντρική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Hotel Lazart στην περιοχή της Μονής Λαζαριστών, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού - Αστικής Ανάπτυξης - Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων.

 

Η υλοποίηση του εμβληματικού έργου της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά των 340 στρεμμάτων και της δημιουργίας του υπερτοπικού Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται να αποδοθεί στους πολίτες το φθινόπωρο του 2023.

Ταυτόχρονα είναι σε εξέλιξη η επανάχρηση, κυρίως των ιστορικών κτηρίων του πρώην στρατοπέδου, αρχής γενομένης των Α2 και Α3, στα οποία θα αναπτυχθούν μουσειακοί χώροι και θα εγκατασταθούν δημοτικές υπηρεσίες.

 

Μέχρι να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες του Πάρκου μας, Δημοτική Αρχή του δήμου Παύλου Μελά και υπηρεσιακός μηχανισμός, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «Connecting Nature – Αστική αναγέννηση μέσω λύσεων βασισμένων στη φύση», διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με αντικείμενο το αφήγημα της ‘’επόμενης ημέρας’’ στο ΜΠΠΜ, τις συνέργειες με φορείς και την κοινωνία των πολιτών, μέσα από μια διημερίδα που θα περιλαμβάνει τέσσερις  θεματικές ενότητες.

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά εμπλέκει την κοινωνία και όλους τους ενδιαφερόμενους τοπικούς και υπερτοπικούς φορείς στον ουσιαστικό διάλογο για την ανάπτυξη και λειτουργία του Πάρκου μας, μέσα από την παρουσίαση της εξέλιξης του έργου, καθώς και πετυχημένων, εγχώριων και διεθνών καλών πρακτικών.

 

Στην έναρξη της διημερίδας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης θα τιμήσει συμβολικά τους Δημάρχους Σταυρούπολης και Παύλου Μελά που ‘’έγραψαν’’ τα πρώτα γράμματα στη διεκδίκηση του στρατοπέδου και έβαλαν τα θεμέλια για να γίνει πράξη το όραμα της αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου.

Θα δοθούν συμβολικές πλακέτες στις οικογένειες των αείμνηστων Δημάρχων Χρήστου Τσακίρη (1979-1990) και Διαμαντή Παπαδόπουλου (2003-2006 & 2011-2014), που διετέλεσε Δήμαρχος Σταυρούπολης και υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος Παύλου Μελά και στους Δημάρχους Σταυρούπολης Σπύρο Μπαρούτα (1991-2002) και Σάββα Σερασίδη (2007-2010).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον. Θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ταυτόχρονα θα μεταδοθεί ζωντανά με υπηρεσία Live Streaming. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom και με υποστήριξη διερμηνείας για τους εταίρους του Connecting Nature.

 

Οι ομιλίες / παρουσιάσεις θα είναι των 12-15 λεπτών και σε κάθε ενότητα θα υπάρχουν συντονιστές, κυρίως από τον χώρο των ΜΜΕ.


Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!