Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 


Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

 

            Με επιμνημόσυνες δεήσεις, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά την επέτειο Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, απευθύνοντας κάλεσμα στους δημότες να δώσουν το “παρών” τους στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου “Παναγία Κρεμαστή” και να δυναμώσουν με τη συμμετοχή τους το δίκαιο αίτημα για τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης κορυφώνονται την Κυριακή 22/5/2022 και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

·         10.00 π.μ. Προσέλευση στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου

·         10.15 π.μ. Μνημόσυνο Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και εκφώνηση του χρονικού της ημέρας

·         11 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση -Χαιρετισμός Δημάρχου - στο Μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Ελ. Βενιζέλου ).

·         11.15 π.μ. Κατάθεση στεφάνων

·         11.20 π.μ. Απόδοση τιμών

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ  ΕΥΟΣΜΟΥ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ”

·         10:00πμ Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

·         10:45πμ  Επιμνημόσυνη δέηση -Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πλατείας  Δημαρχείου Ευόσμου.

·         11:00πμ Χαιρετισμός-Ομιλία

 

            Στο πλαίσιο της Επετείου Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι σημαίες στα δημόσια και δημοτικά κτήρια καθώς και στις σχολικές μονάδες θα κυματίζουν στις 18 και 19 Μαΐου 2022 μεσίστιες, ενώ ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα στου δημότες  να αποτίσουν το δικό τους συμβολικό φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας, φωτίζοντας με φαναράκια και κεριά τα μπαλκόνια των κατοικιών τους, το βράδυ της 18ης Μαΐου.

            Επίσης, το βράδυ της 18ης Μαΐου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δικτύου Πόλεων με ποντιακές κοινότητες “Η Φλόγα της Μνήμης”, θα αφήσει στον ουρανό «ιπτάμενα» φαναράκια, στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών, συμβάλλοντας παράλληλα σε παρόμοια δράση της νεολαίας των ποντιακών σωματείων Θεσσαλονίκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!