Δ. Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Σε εξέλιξη πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με ψεκασμούς

Πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Με οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου ειδικά συνεργεία καταγράφουν και χαρτογραφούν τις πιο σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας και διενεργούν ψεκασμούς.

Ειδικότερα, διενεργούνται ψεκασμοί σε εστίες με μεγάλους πληθυσμούς από προνύμφες, όπως ρέματα, φρεάτια, κτηνοτροφικές μονάδες, βόθροι κλπ. Οι ψεκασμοί γίνονται με τη χρήση  προνυμφοκτόνων σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δοσολογίες και οι εφαρμογές είναι σύμφωνες με την εγκεκριμένη ετικέτα του προϊόντος και δεν εγκυμονούν κανέναν απολύτως κίνδυνο για οργανισμούς πέρα των κουνουπιών.

Τα συνεργεία κατέχουν τη σχετική άδεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούνται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό. Διενεργούν εργασίες καταγραφής δυνητικών εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών, δειγματοληψίες προνυμφών σε ενεργές εστίες και ψεκασμούς προνυμφοκτονίας βάσει των ευρημάτων των παγίδων. Η συχνότητα των επαναληπτικών ψεκασμών προγραμματίζεται με βάση τα ευρήματα και την ένταση του φαινομένου στην κάθε Δημοτική Ενότητα.

Επίσης, γίνεται συνεχώς επαναξιολόγηση των θέσεων δειγματοληψίας ακμαίων κουνουπιών και επιλογή θέσεων παγίδων ωοαπόθεσης για το είδος Aedes albopictus για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Παρακαλούνται οι δημότες να επισημαίνουν τυχόν εστίες κουνουπιών που εντοπίζουν στους προέδρους των Κοινοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στα email:  aliri@oraiokastro.gr και tsoukala@oraiokastro.gr.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!