Ενισχύονται οι δεσμοί των αδελφοποιημένων Δήμων Ωραιοκάστρου και Detmold

 


Ενισχύονται οι δεσμοί των αδελφοποιημένων Δήμων Ωραιοκάστρου και Detmold

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου ενισχύει τους δεσμούς αδελφοποίησης που διατηρεί από το 2013 με τον Δήμο Detmold της Γερμανίας, καθώς επίσης και τη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων σε θέματα που αφορούν κυρίως στη νεολαία με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δημάρχου του Detmold, Φρανκ Χίλκερ, και με την στήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης επισκέφθηκε από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2022 την γερμανική πόλη, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Νικόλα Σαραμούρτση.


Οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Detmold το 2013 υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και από τότε συνεργάζονται σε διάφορα θέματα, ανταλλάσσοντας υπηρεσιακή τεχνογνωσία. Κύριοι τομείς της μεταξύ τους συνεργασίας είναι οι ανταλλαγές νέων με πληθώρα μαθητών και νέων να έχουν συμμετάσχει έως και σήμερα σε προγράμματα Εrasmus, βιώσιμης ανάπτυξης και ανακύκλωσης. Μετά από ένα αναγκαστικό «διάλειμμα», λόγω της πανδημίας του Covid-19,  τον ερχόμενο Ιούνιο δέκα νέοι από το Ωραιόκαστρο θα συμμετάσχουν σε νέα συνάντηση που θα γίνει στην πόλη Saint Omer στη Γαλλία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των δύο Δήμων ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και ο Δήμαρχος Detmold, Φρανκ Χίλκερ, συζήτησαν σε πολύ φιλικό κλίμα για να κοινά τους προβλήματα. Ειδικότερα, οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για την επέκταση της επιτυχούς συνεργασίας τους σε θέματα νεολαίας και ανταλλαγών. Ακόμη συζήτησαν για λύσεις που μπορεί να δοθούν σε θέματα καθημερινότητας, όπως καθαριότητας, αλλά και  για τις ευκαιρίες τεχνολογικής ανάπτυξης που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και με τη συμμετοχή και άλλων συνεργαζόμενων Δήμων από την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Φινλανδία, την Ιταλία και την Γερμανία πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον «Φόρουμ για την Ευρώπη», όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της ρωσοουκρανικής κρίσης και τα  νέα προβλήματα που αναφύονται για τους Δήμους στην Ευρώπη.  Η σημασία της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος αναδείχθηκαν ως πρωτεύουσας σημασίας σε αυτήν τη κρίσιμη συγκυρία. Οι ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου μοιάζουν επίκαιρες όσο ποτέ, με την εμβάθυνση του διαλόγου και των συνεργασιών να οδηγεί στην αναγκαία εμπέδωση τους.


Ο κ. Τσακίρης ως ενθύμιο της επίσκεψής του δώρισε στον Δήμαρχο Detmold, Φρανκ Χίλκερ, μια πένα στην οποία αναγράφεται «Oraiokastro-Detmold, 6-05-2022». Ο κ. Χίλκερ ευχαρίστησε τον κ. Τσακίρη και οι δύο άνδρες επισήμαναν πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να ενισχύουν διαρκώς τους δεσμούς μεταξύ Ωραιοκάστρου και Detmold.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!