Εκπαιδευτικά Εργαστήρια των συνοδευτικών μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»


 Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος – συντονιστής της Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης Ανατολικό Τμήμα θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Εφηβεία, διατροφή και σχολικός εκφοβισμός», στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Τρίτη 17/05/2022 και ώρα 17:00 στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας (οδός Κλεάνθους 54) και θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: «Σωστή Διατροφή ως έφηβοι – καλή υγεία ως ενήλικες» και «Διατροφικές διαταραχές και σχολικός εκφοβισμός». Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν Κοινωνιολόγος και Διατροφολόγος/Διαιτολόγος του προγράμματος ΤΕΒΑ, καθώς και Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δ. Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθεί ατομική τσάντα με έντυπο υλικό του προγράμματος και υγιεινό σνακ.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και παράλληλα παρέχει Συνοδευτικά Μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο. Ως συνοδευτικά μέτρα νοούνται δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ενδυνάμωση, ενσωμάτωση και επανένταξη των ωφελούμενων και παρέχουν συμβουλευτικές ατομικές και ομαδικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και αφορά σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στα συνοδευτικά μέτρα είναι οι εξής:

  • Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο οικογένειας (ή και σε μονήρη άτομα).
  • Νομική Στήριξη, συμβουλευτική διαχείρισης πάσης φύσεως νομικών υποθέσεων και διαχείρισης οικογενειακού προϋπολογισμού σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εξωδικαστική επίλυση διαφορών.
  • Διατροφικές συμβουλές, σύνταξη εξατομικευμένων διαιτολογίων, πραγματοποίηση λιπομέτρησης καθώς και μέτρηση βασικού μεταβολισμού.
  • Πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ωφελούμενων σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα.

Για πληροφορίες σχετικά με τις συνοδευτικές δράσεις καθώς και για τον προγραμματισμό ραντεβού μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • 2313 318933, Κοινωνιολόγος/Συντονίστρια Συνοδευτικών Μέτρων
  • 2313 318926, Διοικητική υποστήριξη και παραπομπή
  • 2313 318923, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
  • 2310 526055, 2313 318652, Νομικός

 Ή απευθυνθείτε στο γραφείο του ΤΕΒΑ που εδρεύει στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 53-55, 1ος  όροφος.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!