Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: Θέατρο του Καταπιεσμένου - Masterclass με τον Adrian Jackson, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022, Θέατρο Άνετον

 


Θέατρο του Καταπιεσμένου

Masterclass με τον Adrian Jackson

 

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Θέατρο Άνετον

 

Το Συντονιστικό Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, masterclass με το Βρετανό σκηνοθέτη Adrian Jackson, έναν από τους σημαντικότερους δασκάλους της τεχνικής «Θεάτρου Forum», με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, ηθοποιών, καλλιτεχνών και όσων ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη τεχνική. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στο Θέατρο των Εικόνων και το Θέατρο Forum και απευθύνεται σε άτομα, με ή και  δίχως προηγούμενη γνώση στο Θέατρο του Καταπιεσμένου, που ενδιαφέρονται να το εφαρμόσουν σε καλλιτεχνικές, ακτιβιστικές ή άλλες δράσεις.

 

Ο Adrian Jackson είναι ιδρυτής, και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού οργανισμού Cardboard Citizens (Πολίτες σε Χαρτόκουτα), οι περισσότεροι ηθοποιοί του οποίου είναι άστεγοι ή πρώην άστεγοι. Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1991 και από τότε ο Adrian έχει σκηνοθετήσει πάνω από 30 έργα, πολλά από τα οποία έχει επινοήσει και γράψει ο ίδιος. Ο Adrian είναι ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες του Θεάτρου του Καταπιεσμένου παγκοσμίως. Έχει μεταφράσει βιβλία του Augusto Boal στα αγγλικά και έχει υπάρξει συνεργαστεί μαζί του σε πολλά σεμινάρια, ενώ συνέθεσαν μαζί και ένα έργο νομοθετικού θεάτρου, υπό τον τίτλο The Art of Legislation, το οπoίο ανέβηκε στο County Hall του Λονδίνου.

 

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Σάββατο  28 και  Κυριακή 29 Μαΐου 2022,

Ώρες: 10:00-14:00 και 16:00-20:00

Χώρος: Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

Κόστος συμμετοχής: 75 ευρώ και 50 ευρώ για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Εδώ θα βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Προσοχή αυτή η φόρμα δεν αποτελεί εγγραφή στο σεμινάριο!

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή 20 ευρώ μέχρι τις 23/5/2022.

Πληροφορίες για το πώς μπορείτε να ανανεώσετε τη συνδρομή μέλους ή να γίνετε μέλη εδώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!