Εξιχνίαση 20 κλοπών καλωδίων χαλκού και αλλων μεταλλικών αντικειμένων σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά απο 56χρονο, την κόρη του και τον εγγονό του

 


Εξιχνιάστηκε πλήθος περιπτώσεων κλοπών καλωδίων χαλκού, μηχανημάτων, συσκευών – εργαλείων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (3) ατόμων (συγγενών)

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά εξιχνίασαν έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα που διενήργησαν, είκοσι (20) περιπτώσεις κλοπών καλωδίων χαλκού, μηχανημάτων, συσκευών – εργαλείων και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων αλλά και περιπτώσεις φθορών από περιοχές του Δήμου Λαγκαδά.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ηλικίας 56, 15 και 37 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, εμπρησμού και ψευδούς καταγγελίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 56χρονος μαζί με τον ανήλικο εγγονό του, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Ιουνίου 2022, προέβαιναν σε κλοπές και φθορές σε στύλους και μετασχηματιστές της ΔΕΗ, εταιρίες, δημόσια ιδρύματα, υπηρεσίες, αποθήκες και αγροτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 56χρονου, καθώς και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 37χρονης κόρης του, η οποία τους το παραχωρούσε.

Σημειώνεται ότι ένεκα τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα περί τα τέλη Μαΐου 2022, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο της 37χρονης ενώ ήταν έμφορτο με πλήθος τεμαχίων χάλκινων καλωδίων ενώ η τελευταία την ίδια ημέρα υπέβαλλε ψευδή καταγγελία για κλοπή του προαναφερόμενου οχήματος.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας στην οικία των παραπάνω στο Δενδροπόταμο, από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος μηχανημάτων, συσκευών, εργαλείων και καλωδίων, ορισμένα εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Επιπλέον κατασχέθηκαν τα οχήματα του 56χρονου και της 37χρονης ως μέσα τέλεσης κλοπών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση εμπλοκής των ανωτέρω και σε έτερες περιπτώσεις.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!