Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας στο 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης

 


Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας στο 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Mε 21 μουσικές και 8 θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας υποδέχεται το κοινό το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους γιορτινή διάθεση κατά τις μέρες του καλοκαιριού.

«Χαίρομαι που το όραμά μας για το Φεστιβάλ Καλοκαιριού γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο ουσιαστικό, εξελίσσεται σε έναν πολιτιστικό θεσμό που στηρίζει και νέους και τοπικούς καλλιτέχνες και συγχρόνως παρέχει στην πόλη παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την παρουσίαση σήμερα (03/06) του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού.

Όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος, «το Φεστιβάλ Καλοκαιριού γίνεται ακόμη ένας πόλος έλξης επισκεπτών, που πέρα από τις παραστάσεις θα μπορέσουν να απολαύσουν τη φιλοξενία της πόλης, τα μνημεία της, να διασκεδάσουν και φυσικά να γευτούν τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης σε κάθε γωνιά της –ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας με τη σφραγίδα της Unesco».

«Βάζουμε ψηλά τον πήχη και στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην πόλη και στους επισκέπτες της έναν πολιτιστικό θεσμό ποιοτικό, εμπνευσμένο, δημιουργικό, που αξιοποιεί τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Φεστιβάλ που θα γίνει σήμα κατατεθέν για την πόλη και το φετινό πρόγραμμα είναι πολυσυλλεκτικό, πλούσιο και συνεργατικό», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

 

Παραγωγές υψηλής αισθητικής και ποιότητας

Με σημείο αναφοράς το Θέατρο Κήπου και στόχο να αναδείξει και να φιλοξενήσει η πόλη όσο το δυνατόν περισσοτέρους καλλιτέχνες και δημιουργούς, το φετινό Φεστιβάλ προσφέρει 29 παραγωγές μουσικής και θεάτρου. Το πρόγραμμα συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική και την ενέργεια των νεανικών σχημάτων.

Χαρακτηριστικά του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού είναι τα μεγάλα αφιερώματα, η συμμετοχή νεανικών σχημάτων της πόλης, οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές και δράσεις στο Θέατρο Κήπου, στον Κήπο των Γλυπτών και στον Κήπο των Εποχών αλλά και η μουσική σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού ξεκίνησε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου και θα κλείσει με ένα επίσης μεγάλο αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη μοναδική φωνή του Γιάννη Μπέζου και της Ελένης Δημοπούλου. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από τα 10 μπουζούκια της Δόμνας και τους Κατιφέ, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γεμίσει με γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη κεντρικά σημεία της πόλης στις 2 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του.

Στη φετινή του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού φιλοξενεί μουσικούς του δρόμου και performers που θα αφηγηθούν τις πιο όμορφες ιστορίες για τρεις μέρες στον Κήπο των Εποχών. Πρόκειται για το Buskers Festival, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που ξεκίνησε από τη Φερράρα της Ιταλίας και έχει αναπτυχθεί σε  μεγάλες πόλεις. Είναι ένα νέο πολιτιστικό γεγονός, που γίνεται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο στη Βαρκελώνη, στη Νέα Υόρκη και αλλού. Σε αυτό το πλαίσιο μουσική, χορός, θέατρο, παντομίμα, stand up comedy και ταχυδακτυλουργοί παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια πολυσυλλεκτική εμπειρία, που θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου.

 

Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Λεωνίδας Κακούρης

Στη Συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε σήμερα για την παρουσίαση του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού παραβρέθηκαν οι ηθοποιοί  Δήμητρα Ματσούκα και Λεωνίδας Κακούρης, που πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Η μεγάλη πλεκτάνη» του Τζόρντι Γκαλθεράν Φερέ, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, που θα ανέβει στο Θέατρο Κήπου στις 27 και 28 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για ένα έργο με «πολύ χιούμορ και πολλές ανατροπές», όπως ανέφερε η πρωταγωνίστρια. Από την πλευρά του ο κ. Κακούρης εξέφρασε τη χαρά του που φέτος το καλοκαίρι θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με μια παράσταση που «βγάζει γέλιο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το Θέατρο Κήπου είναι ένας υπέροχος χώρος, τον οποίο η νεολαία δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο εμπνευστής και διοργανωτής του Street Mode Festival Παναγιώτης Ποσπορέλης, αναφερόμενος στις συναυλίες του Street Mode Live Sessions 2022, που εντάσσονται στο πρόγραμμα του 3ου  Φεστιβάλ Καλοκαιριού. Ο Αλέξανδρος Χαριζάνης από τα «Μη Άσματα» εμφανίστηκε έτοιμος «να αναστατώσει» το θέατρο, αφού θα ανοίξει τη συναυλία των Locomondo.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!