"Τα παιχνίδια των αλησμόνητων πατρίδων" Μαθητικό Φεστιβάλ του δήμου Καλαμαριάς την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 «ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ»

 

Καλαμαριά 1922-2022

... ένας αιώνας

"...μια θάλασσα μνήμες.."

 

Η Αντιδημαρχία Παιδείας,  Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Καλαμαριάς στα πλαίσια των δράσεων Καλαμαριά 1922-2022 για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για τα παραδοσιακά παιχνίδια των Αλησμόνητων Πατρίδων σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα διεξαχθεί την Τετάρτη  8 Ιουνίου Μαθητικό Φεστιβάλ  με τίτλο «Τα παιχνίδια των Αλησμόνητων Πατρίδων» με έμπνευση από την υλοποίηση του προγράμματος.

Το Φεστιβάλ θα  πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη και ώρες 18:00-21:00.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης Δήμου Καλαμαριάς και Συντονιστής της Οργανωτικής Ομάδας "Καλαμαριά 1922-2022", Θάνος Γιαννακός, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μαυρίδης.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση από την κ. Δήμητρα Δάλιου, Προϊσταμένη Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης Δήμου Καλαμαριάς.

Στη δράση συμμετέχουν

-Το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, Θεατρικό δρώμενο: Αναπολώντας στιγμές της παιδικής ηλικίας στη Μικρά Ασία, Εκπαιδευτικοί: Γεωργιτζίκη  Άννυ, Παπανικολάου Μαρία

-Το 18ο  Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, Το παιχνίδι πριν και μετά την καταστροφή.

Εκπαιδευτικοί:  Παπαστεργίου Θεοδώρα, Τεκελίδου Μαρία, Τζανίδου Δήμητρα

-Το 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, Χοροί και Τραγούδια της Μικράς Ασίας. Εκπαιδευτικο:. Αδριανού Φυλαχτή, Αμανατίδου Μαγδαληνή.

 

-Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Παιχνίδια της Μικράς Ασίας, Εκπαιδευτικοί: Πασχαλίδου Δέσποινα

-Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Παρουσίαση της δικής μου κούκλας, Εκπαιδευτικοί: Γκομώλη Φωτεινή

-Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Παρουσίαση παιχνιδιών και χορών, Εκπαιδευτικοί:  Μπουκογιάννη Χ., Περοσιάνη Χ., Τερζή Φ., Φρειδερίκος Α.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!