Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών – Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ομορφαίνει και γίνεται πιο ελκυστική»

 


Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών – Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ομορφαίνει και γίνεται πιο ελκυστική»

Σε παρεμβάσεις για την ανάπλαση της ζώνης πρασίνου κατά μήκος των βυζαντινών τειχών προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, που συγκεντρώνει υψηλή επισκεψιμότητα.

Τη σύμβαση για την ανάθεση του έργου διαμόρφωσης της ζώνης πρασίνου πλάι στα τείχη υπέγραψε σήμερα (01/06) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου του Δημήτρη Μήτρου. Η παρέμβαση αφορά το τμήμα από την οδό Ακροπόλεως μέχρι την οδό Παλαμίδου, απέναντι από τη Μονή Βλατάδων.

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη ομορφαίνει», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας ότι στο πλαίσιο του έργου που ξεκινά άμεσα σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα ένα κομμάτι της πόλης, που είναι ήδη πολύ όμορφο, θα αποδοθεί στη γειτονιά και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ακόμη πιο ελκυστικό.

«Μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, προχωρά μέσω ΕΣΠΑ η ανάπλαση σε ένα σημείο της πόλης που έχει πολύ ισχυρό συμβολισμό και σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα αλλά και για τους κατοίκους της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι η σύμβαση που υπογράφηκε είναι ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί είναι η αναβάθμιση της περιοχής μέσω της ανάδειξης του τείχους, η δημιουργία ενός λειτουργικού κοινόχρηστου χώρου αλλά και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Ο ελεύθερος χώρος οργανώνεται κατά τρόπο, ώστε να δημιουργούνται εμφανείς διαδρομές, καθορισμένοι χώροι στάσης και ανάπαυσης και ελεύθεροι χώροι πρασίνου. Ειδικά για τον περίπατο κατά μήκος του τείχους ακολουθείται παράλληλη προς αυτό χάραξη, ώστε να μπορεί κανείς να παρατηρήσει το μνημείο σε αρκετό μήκος και από μικρή απόσταση.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!