Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη δράση για την ανάπλαση του «Κόκκινου Δρόμου» στο Καλοχώρι

 


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη δράση για την ανάπλαση του «Κόκκινου Δρόμου» στο Καλοχώρι

 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε  σήμερα στη δράση για την ανάπλαση του «Κόκκινου Δρόμου» στο Καλοχώρι, που συνδιοργάνωσαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η ΕΥΑΘ ΑΕ, με την ενεργό συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δράσης, που είχε  τίτλο «Γιορτάζουμε  το Περιβάλλον στο Καλοχώρι», εργαζόμενοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ΕΥΑΘ Α.Ε.,  καθώς και εθελοντές και μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Εχεδώρου Φύσις», με πινέλα και οικολογικά χρώματα γιόρτασαν την Ημέρα Περιβάλλοντος. Φύτεψαν αλμυρίκια, έβαψαν τα παγκάκια και συντήρησαν γεφυράκια  και δενδροδόχους. Παράλληλα στην αρχή της περιπατητικής  διαδρομής οι εθελοντές τοποθέτησαν ένα διακριτικό στέγαστρο ελαφριάς κατασκευής για την ανάπαυση των περιπατητών.

          Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του τόνισε:
«Σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος στέλνουμε από τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας του περιβάλλοντος.  Επιλέξαμε αυτή την περιοχή γιατί με βάση το σχεδιασμό μας θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το νέο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας, καθώς έχουμε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ανάπλασης και αποκατάστασης όλου του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρότζεκτ που τα επόμενα χρόνια θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας, αλλά και θα αναβαθμίσει  συνολικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.  Δεν είναι μακριά η ώρα που όλοι οι επισκέπτες και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής θα έρχονται εδώ τα Σαββατοκύριακα και θα απολαμβάνουν περιβαλλοντικές και ποδηλατικές διαδρομές, ήπιες μορφές ανάπτυξης και θα επισκέφτονται έναν από τους πιο όμορφους τόπους,  όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης. Και ξέρουμε  ότι είναι δύσκολο σήμερα να αντιληφτεί κανείς ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε λίγα χρόνια, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και θα το πετύχουμε. Θα αναβαθμίσουμε όλη την περιοχή  και θα την εντάξουμε στο συνολικό πρότζεκτ της ανάπλασης  του νέου παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης,  που θα ξεκινά από εδώ και θα τελειώνει στο Αγγελοχώρι. Ετσι  αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη, έτσι αντιλαμβανόμαστε  την αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Μακεδονία αλλάζει και θα παραδοθεί  στους πολίτες ως μια πόλη που θα αγκαλιάζει τη θάλασσα, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα είναι πράσινη, έξυπνη, σύγχρονη και ανθρώπινη».

          Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας τόνισε: «H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει ισχυρά όπλα για να αντιστρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματολογικής αλλαγής. Ένα τέτοιο είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματολογική αλλαγή.  Εχουμε ήδη ενεργοποιήσει το Παρατηρητήριο για τη Διάβρωση των Ακτών, το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ελέγχων  και Έρευνας και πολλά αντιπλημμυρικά  έργα σε δεκάδες πόλεις της Περιφέρειας, ενώ προωθούμε μεγάλα και μικρά έργα παραγωγής καθαρής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και δημιουργούμε νέους πόρους πρασίνου. Επειδή αυτή η μάχη θα είναι δύσκολη πρέπει όλοι μας να συνεργαστούμε. Φορείς και πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματολογικής αλλαγής

       Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ Αγης Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ανθιμος Αμανατίδης, καθώς και ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

       Να σημειωθεί ότι ο «Κόκκινος Δρόμος»  είναι μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς  διαδρομές πεζοπορίας, ποδηλασίας και παρατήρησης πουλιών στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Αναπτύσσεται σε ανάχωμα της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, σε μήκος ενός χιλιομέτρου και καταλήγει στο παράκτιο μέτωπο.  Πρόκειται για μια διαδρομή όπου οι επισκέπτες βαδίζουν σε ελάχιστη απόσταση από το νερό, έχοντας  τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά τα σημεία  που διαβιούν τα  φλαμίνγκο της περιοχής και διάφορα άλλα σπάνια πουλιά.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!